Zemeņu un apelsīna cepumi
50 gab.
175g. sviests(istabas temp.)
100g. smalkais cukurs
2 olu dzeltenumi
1 tējk. vaniļas ekstrakts
250g. milti
1 tējk. rīvēta apelsīna miza
20 g. kaltētas zemenes
- Lielā traukā ar elektrisko mikseri miksē sviestu ar cukuru aptuveni 5min.,kamēr paliek gaisīgs.
- Tad pievieno olu dzeltenumus, vaniļas ekstraktu un apelsīna mizu, kārtīgi samiksē.
- Iesijā miltus un kārtīgi sajauc mīklu.Pievieno kaltētās zemenes un ar rokām iemīca mīklā.
- Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek uz 30 min. leduskapī.
- Izsijā miltus uz galda virsmas,un mīklu izrullē aptuveni 4mm biezumā.
- Izmantojot cepuma formiņas veido cepumus 5-6 cm. diametrā.
- Cep 160°C 10-15min.(pannu ieklāt ar cepamo papīru).
Komentāri
Ierakstīt komentāru