Mini Virtulīši ar šokolādes glazūru
























60* mini virtuļi

224 g. milti
2 tējk. cep. pulveris
1/2 tējk. sāls
170 g. smalkais cukurs
170 ml. piens
2 olas
1 ēdk. olīveļļa
1 tējk. vaniļas extrakts


Glazūra

150 g. baltā šokolāde
 pārtikas krāsviela 
cukura rotājumi dekori

nepieciešama virtuļu cepamā panna














  • Lielā bļodā iesijā sauso sastāvu.
  • Atsevišķā traukā kārtīgi sajauc šķidrās sastāvdaļas (piens,oliveļļa,olas un vaniļa).
  • Sausajam sastāvam pievieno pakāpeniski šķidro maisījumu,kārtīgi samaisa.
  • Uzkarsē virtuļu cepamo pannu.Cepamo virsmu noziež ar oliveļļu (ikreizi pirms liek pannā mīklu).Lai vieglāk strādātu ar mīklu var izmantot plastmasa pudeli ar šauru uzgali.
  • Cepšanas ilgums aptuveni 3 min.
  • Gatavos virtuļus liek uz režģa dzesēties.
  • Kad visi virtuļi ir izcepti,gatavo glazūru.
  • Izkausē ūdens peldē šokolādi, nedaudz atdzesē un pievieno izvēlēto krāsvielu, kārtīgi samaisa. Pa vienam virtulim iemērcē līdz pusei šokolādē un liek atpakaļ uz režģa.Pārkaisa ar dekoriem.
  • Kad šokolāde ir sacietējusi virtuļus var uzglabāt noslēgtā traukā.

Komentāri

Populāras ziņas