Mini Virtulīši ar šokolādes glazūru
























60* mini virtuļi

224 g. milti
2 tējk. cep. pulveris
1/2 tējk. sāls
170 g. smalkais cukurs
170 ml. piens
2 olas
1 ēdk. olīveļļa
1 tējk. vaniļas extrakts


Glazūra

150 g. baltā šokolāde
 pārtikas krāsviela 
cukura rotājumi dekori

nepieciešama virtuļu cepamā panna














  • Lielā bļodā iesijā sauso sastāvu.
  • Atsevišķā traukā kārtīgi sajauc šķidrās sastāvdaļas (piens,oliveļļa,olas un vaniļa).
  • Sausajam sastāvam pievieno pakāpeniski šķidro maisījumu,kārtīgi samaisa.
  • Uzkarsē virtuļu cepamo pannu.Cepamo virsmu noziež ar oliveļļu (ikreizi pirms liek pannā mīklu).Lai vieglāk strādātu ar mīklu var izmantot plastmasa pudeli ar šauru uzgali.
  • Cepšanas ilgums aptuveni 3 min.
  • Gatavos virtuļus liek uz režģa dzesēties.
  • Kad visi virtuļi ir izcepti,gatavo glazūru.
  • Izkausē ūdens peldē šokolādi, nedaudz atdzesē un pievieno izvēlēto krāsvielu, kārtīgi samaisa. Pa vienam virtulim iemērcē līdz pusei šokolādē un liek atpakaļ uz režģa.Pārkaisa ar dekoriem.
  • Kad šokolāde ir sacietējusi virtuļus var uzglabāt noslēgtā traukā.

Komentāri

  1. Labdien! Vai šos var cept arī krāsnī, virtuļu formas silikona veidē?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveiki! Es domāju ka var, bet pati neesmu mēģinājusi. Notikti jācep būs ilgāk krāsnī un atkarībā cik liela ir virtuļu veidne.

      Dzēst

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas