Mini Virtulīši ar šokolādes glazūru
60* mini virtuļi
224 g. milti
2 tējk. cep. pulveris
1/2 tējk. sāls
170 g. smalkais cukurs
170 ml. piens
2 olas
1 ēdk. olīveļļa
1 tējk. vaniļas extrakts
Glazūra
150 g. baltā šokolāde
pārtikas krāsviela
cukura rotājumi dekori
nepieciešama virtuļu cepamā panna
- Lielā bļodā iesijā sauso sastāvu.
- Atsevišķā traukā kārtīgi sajauc šķidrās sastāvdaļas (piens,oliveļļa,olas un vaniļa).
- Sausajam sastāvam pievieno pakāpeniski šķidro maisījumu,kārtīgi samaisa.
- Uzkarsē virtuļu cepamo pannu.Cepamo virsmu noziež ar oliveļļu (ikreizi pirms liek pannā mīklu).Lai vieglāk strādātu ar mīklu var izmantot plastmasa pudeli ar šauru uzgali.
- Cepšanas ilgums aptuveni 3 min.
- Gatavos virtuļus liek uz režģa dzesēties.
- Kad visi virtuļi ir izcepti,gatavo glazūru.
- Izkausē ūdens peldē šokolādi, nedaudz atdzesē un pievieno izvēlēto krāsvielu, kārtīgi samaisa. Pa vienam virtulim iemērcē līdz pusei šokolādē un liek atpakaļ uz režģa.Pārkaisa ar dekoriem.
- Kad šokolāde ir sacietējusi virtuļus var uzglabāt noslēgtā traukā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru