Gardie dzērveņu mafini
12 gab.
270 g. milti
1 ēdk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
1 liela ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
200 g. cukurs
4 ēdk. augu eļļa
250 ml. skābs krējums vai grieķu jogurts
120 g. dzērvenes(svaigas vai saldētas)
- Lielā bļodā ar elekrtisko mikseri sakuļ olu 20 sekundes, tad pievieno cukuru un vaniļas ekstr. un turpina miksēt līdz kļūst gaiša un bieza masa.
- Pievieno eļļu olu masai un turpina miksēt 1 min.
- Pievienu krējumu/jogurtu un kārtīgi samaisa.
- Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.
- Miltos iemaisa dzērvenes, bet nedaudz atstāj dekoram.
- Sauso sastāvu pievieno olu masai un iecilā ar karoti(nepārmaisīt).
- Liek mīklu mafinu veidnē(kas iepriekš ir ietaukota ar sviestu).
- Cep mafinus 180°C 20-25 min. Pārbauda ar koka irbulīti un lai ir zeltaini brūni.
- Atdzesē iekš veidnes 15 min.Nem ārā atdzesēt pilnībā.
- Var ēst siltus vai aukstus.Uzglabāt noslēgtā traukā līdz 3 dienām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru