Gardie dzērveņu mafini



















12 gab.

270 g. milti
1 ēdk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
1 liela ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
200 g. cukurs
4 ēdk. augu eļļa
250 ml. skābs krējums vai grieķu jogurts
120 g. dzērvenes(svaigas vai saldētas)




  • Lielā bļodā ar elekrtisko mikseri sakuļ olu 20 sekundes, tad pievieno cukuru un vaniļas ekstr. un turpina miksēt līdz kļūst gaiša un bieza masa. 
  • Pievieno eļļu olu masai un turpina miksēt 1 min. 
  • Pievienu krējumu/jogurtu un kārtīgi samaisa.
  • Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.
  • Miltos iemaisa dzērvenes, bet nedaudz atstāj dekoram.
  • Sauso sastāvu pievieno olu masai un iecilā ar karoti(nepārmaisīt).
  • Liek mīklu mafinu veidnē(kas iepriekš ir ietaukota ar sviestu).
  • Cep mafinus 180°C  20-25 min. Pārbauda ar koka irbulīti un lai ir zeltaini brūni.
  • Atdzesē iekš veidnes 15 min.Nem ārā atdzesēt pilnībā.
  • Var ēst siltus vai aukstus.Uzglabāt noslēgtā traukā līdz 3 dienām. 


        

Komentāri

Populāras ziņas