Tumšās šokolādes un lazdu riekstu trifeles



















50 gab.

170 ml. saldais krējums
200 g. tumšā šokolāde
1 tējk. vaniļas ekstrakts
50 g. lazdu rieksti(rupji smalcināti)
1 tējk. brendijs

dekoram

150 g. šokolāde(var izmantot piena vai tumšo šokolādi)
cukura dekori zelta krāsā, zelta pūderis





  • Nelielā katliņā liek saldo krējumu un uzsilda gandrīz līdz vārīšanās procesam.
  • Citā traukā liek sasmalcinātu šokolādi un pārlej ar karsto krējumu. Samaisa līdz veidojas viendabīga masa un šokolāde ir pilnībā izkususi.Pievieno riekstus, vaniļas ekstr. un brendiju, samaisa un liek šokolādes masu leduskapī uz 1 stundu.
  • Tikmēr izkaisē šokolādi dekorēšanai.
  • No šokolādes masas ņem pa tējkarotei un veido bumbiņas, iemērcē izkausētajā šokolādē un dekorē(proces ir diezgan ķēpīgs, iesaku darba virsmu noklāt ar cepamo papīru).
  • Uzgglabāt noslēgtā traukā, vēsā vietā.



Komentāri

Populāras ziņas