Kokosriekstu cepumi


















36 gab.

240 g. kviešu milti
1/2 tējk. sāls
1 ēdk. kukurūzu milti(ciete)
1 tējk. soda
170 g. sviests(istabas temp.)
100 g. cukurs
50 g. brūnais cukurs
1 tējk. vaniļas ekstr.
1 liela ola
170 g. grauzdētas kokosriekstu skaidiņas




  • Lielā traukā izsijā miltus, sāli, kukurūzu miltus, sodu un noliek malā.
  • Sviestu, cukuru un brūno cukuru miksē izmantojot KichenAid* mikseri līdz sviests kļūst gaisīgs. Pievieno olu un vaniļas ekstr. un visu saputo līdz vienmērīgai masai.
  • Sviesta masai pievieno sauso sastāvu un kārtīgi samaisa. Pēdējo pievieno kokosriekstu skaidiņas un iemaisa mīklā.
  • Mīklu liek uz 30 min. leduskapī.
  • Sagatavo cepumu pannu, ieklāj to ar cepamo papīru, un no mīklas veido nelielas bumbiņas aptuveni 3-4 cm. diametrā(es izmantoju nelielu saldējuma karoti, lai cepumi sanāktu vienāda lieluma).
  • Bumbiņas izliek uz sagatavotās pannas un atstāj nelielas atstarpes, jo mīkla nedaudz izpletīsies cepšanas procesā.
  • Cepumus cep 170°C 10 min. Atdzesē istabas temp. un uzglabā noslēgtā traukā līdz 5 dienām.




















Komentāri

Populāras ziņas