Biezpiena siera kūka ar šokolādes gabaliņiem
12 gab.
230 g. cepumi
40 g. mandeles
90 g. sviests
500 g. biezpiens
2 gab. olas
3 ēdk. krējums
90 g. cukurs
1 tējk. cepamais pulveris
2 ēdk. kukurūzu milti(ciete)
2 tējk. vaniļas ekstr.
100 g. tumšās šokolādes gabaliņi
- Sagatavo veidni(es izmantoju 37cm x 26cm), to iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
- Cepumus un manedels sasmalcina, izkausē sviestu un sajauc kartīgi ar cepumiem.
- Cepumu masu liek sagatavotajā veidnē un izlīdzina, sapresē un ievieto leduskapī.
- Lielā traukā ievieto biezpienu, olas, krējumu un vaniļas ekstr. un izmantojot elektrisko mikseri visu kārtīgi saputo.
- Nelielā traukā sajauc cukuru, cepamo pulv. un kukurūzu miltus un kārtīgi samaisa. Sauso sastāvu iemaisa biezpiena masā.
- Pēdējos iemaisa šokolādes gabaliņus, bet atāj nedaudz ko pārkaisīt.
- Iegūto masu liek veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un pārkaisa ar atlikušajiem šokolādes gabaliņiem.
- Liek cepties 160°C 35-40 min.(iesaku cepeškrāsnī ievietot trauciņu ar ūdeni, lai kūka nesaplaisātu).
- Kad kūka ir nedaudz apbrūnējusi un ir gatava, to atdzesē istabas temperatūrā, un tad pārliek leduskapī uz 3-4 stundām.
- Pirms pasniegšanas kūku sagriež gabaliņos.
Komentāri
Ierakstīt komentāru