Biezpiena siera kūka ar šokolādes gabaliņiem


















12 gab.

230 g. cepumi
40 g. mandeles
90 g. sviests
500 g. biezpiens
2 gab. olas
3 ēdk. krējums
90 g. cukurs
1 tējk. cepamais pulveris
2 ēdk. kukurūzu milti(ciete)
2 tējk. vaniļas ekstr.
100 g. tumšās šokolādes gabaliņi




  • Sagatavo veidni(es izmantoju 37cm x 26cm), to iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
  • Cepumus un manedels sasmalcina, izkausē sviestu un sajauc kartīgi ar cepumiem.
  • Cepumu masu liek sagatavotajā veidnē un izlīdzina, sapresē un ievieto leduskapī.
  • Lielā traukā ievieto biezpienu, olas, krējumu un vaniļas ekstr. un izmantojot elektrisko mikseri visu kārtīgi saputo.
  • Nelielā traukā sajauc cukuru, cepamo pulv. un kukurūzu miltus un kārtīgi samaisa. Sauso sastāvu iemaisa biezpiena masā.
  • Pēdējos iemaisa šokolādes gabaliņus, bet atāj nedaudz ko pārkaisīt. 
  • Iegūto masu liek veidnē pāri cepumu kārtai, izlīdzina un pārkaisa ar atlikušajiem šokolādes gabaliņiem.
  • Liek cepties 160°C 35-40 min.(iesaku cepeškrāsnī ievietot trauciņu ar ūdeni, lai kūka nesaplaisātu).
  • Kad kūka ir nedaudz apbrūnējusi un ir gatava, to atdzesē istabas temperatūrā, un tad pārliek leduskapī uz 3-4 stundām.
  • Pirms pasniegšanas kūku sagriež gabaliņos.





Komentāri

Populāras ziņas