Rabarberu-drumstalu kūka













8 personām

2 lielas olas
200 g. cukurs
225 g. skābs krējums
125 ml. augu eļļa
1 tējk. vaniļas ekstr.
260 g. milti
2 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. sāls
200 g. rabarberi  

drumstalām

25 g. izkausēts sviests
50 g. milti
35 g. cukurs
15 g. lazdu rieksti(sasmalcināti)
15 g. auzu pārslas
1 ēdk. medus

rabarberu biezenis

150 g. rabarberi
4 ēdk. ūdens
100 g. cukurs







  • Sagatavo veidni 22cm. ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
  • Pagatavo drumstalas. Nelielā traukā, ieber miltus un pievieno izkausēto sviestu, kārtīgi samaisa izmantojot dakšiņu un iemaisa pārējās sastāvdaļas.
  • Rabarberus sakgriež mazos gabaliņos.
  • Pagatavo biezeni, nelielā katliņā ievieto visas sastāvdaļas un novāra līdz rabarberi paliek ļoti mīksti.Noliek atdzesēt.
  • Lielā traukā saputo olas ar cukuru 5 min.Pievieno eļļu, vaniļas ekstr. un krējumu, kārtīgi samaisa.
  • Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli, tos pakāpeniski iemaisa olu masā.
  • Pusi no mīklas lej sagatavotajā veidnē, pārkaisa ar pusi no sagrieztajiem rabarberiem, pārlej pāri atlikušo mīklu un pārkaisa ar atlikušajiem rabarberiem un drumstalām.
  • Cep 180°C 45-50 min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatava.
  • Kūku atdzesē 15 min. iekš veidnes, tad ņem ārā atdzesēt pilnībā.
  • Pasniedz ar rabarberu biezeni. 


Komentāri

Populāras ziņas