Rabarberu-drumstalu kūka
8 personām
2 lielas olas
200 g. cukurs
225 g. skābs krējums
125 ml. augu eļļa
1 tējk. vaniļas ekstr.
260 g. milti
2 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. sāls
200 g. rabarberi
drumstalām
25 g. izkausēts sviests
50 g. milti
35 g. cukurs
15 g. lazdu rieksti(sasmalcināti)
15 g. auzu pārslas
1 ēdk. medus
rabarberu biezenis
150 g. rabarberi
4 ēdk. ūdens
100 g. cukurs
- Sagatavo veidni 22cm. ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
- Pagatavo drumstalas. Nelielā traukā, ieber miltus un pievieno izkausēto sviestu, kārtīgi samaisa izmantojot dakšiņu un iemaisa pārējās sastāvdaļas.
- Rabarberus sakgriež mazos gabaliņos.
- Pagatavo biezeni, nelielā katliņā ievieto visas sastāvdaļas un novāra līdz rabarberi paliek ļoti mīksti.Noliek atdzesēt.
- Lielā traukā saputo olas ar cukuru 5 min.Pievieno eļļu, vaniļas ekstr. un krējumu, kārtīgi samaisa.
- Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli, tos pakāpeniski iemaisa olu masā.
- Pusi no mīklas lej sagatavotajā veidnē, pārkaisa ar pusi no sagrieztajiem rabarberiem, pārlej pāri atlikušo mīklu un pārkaisa ar atlikušajiem rabarberiem un drumstalām.
- Cep 180°C 45-50 min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatava.
- Kūku atdzesē 15 min. iekš veidnes, tad ņem ārā atdzesēt pilnībā.
- Pasniedz ar rabarberu biezeni.
Komentāri
Ierakstīt komentāru