Kokosriekstu un banānu maize



















219 g. kviešu milti
1/4 tējk. sāls
1 1/2 tējk. cepamais pulveris
113 g. nesālīts sviests(izkausēts)
155 g. cukurs
2 gab. liela izmēra olas
3 gab. nogatavojušies banāni
1 tējk. vaniļas ekstrakts
60 g. pekanrieksti
60 g. kokosriekstu skaidiņas
dekoram-sauja šokolādes gabaliņi





  • Nelielā traukā sajauc miltus, sāli un cepamo pulv, noliek malā.
  • Lielā traukā ievieto izkausētu sviestu un cukuru, izmantojot elektrisko mikseri nedaudz saputo 2-3 min. Pievieno olas un vaniļas ekstr. un turpina miksēt vēl 2-3 min.
  • Banānus kārtīgi saspaida ar dakšiņu un iemaisa iegūtajā masā.
  • Pekanriekstus sablendē/sasmalcina.
  • Visas atlikušās satāvdaļas pievieno mīklai un iemaisa izmantojot silikona lāpstiņu(nepārmaisīt).
  • Maizes veidni iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru. Lej mīklu veidnē un izlīdzina, pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem un cep 170°C 55-60 min. Kad mīklu liek cepties iesaku cepeškrāsnī ievietot nelielu trauku ar ūdeni, lai maize nesaplaisātu.
  • Maizi cep zeltainu brūnu, 10-5 min. pirms laika beigām, pārbaudīt ar koka irbulīti. Nepārcept, jo tad maize būs ļoti sausa.
  • Gatavo maizi atdzesē iekš veidnes 10 min, tad pārliek uz režģa atdzist pinībā.
  •  Maizi var sagriest arī siltu, ja vēlas baudīt uzreiz. 
  • Uzglabāt maizi noslēgtā traukā, var likt saldētavā un uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem.
  • Maizes šķēles droši var likt tosterī un baudīt ar sviestu, vai ievārījumu. 



Komentāri

Populāras ziņas