Churros* ar šokolādes mērci













25-30 gab.

230 ml. ūdens
113 g. sviests
1/2 tējk. vaniļas ekstr.
2 ēdk. brūnais cukurs(var izmantot arī balto)
1/4 tējk. sāls
143 g. milti
3 gab. vidēja izmēra olas(istabas temp.)

Kanēļcukurs_

100 g. cukurs
1/4 tējk. sāls
1 tējk. kanēlis

Šokolādes mērce_

180 g. šokolāde(var izmantot tumšo un piena šokolādi kopā aptuveni pusi uz pusi)
500 ml. piens
1/4 vaniļas ekstr.
2-3 tējk. kukurūzu milti





  • Pagatavo šokolādes mērci, nelielā katliņā uzvāra pienu un samazina uguni, pievieno šokolādi un tupina sildīt sistemātiski maisot, kad šokolāde ir izkususi pievieno kukurūzas miltus atšķaidītus ar nelielu daudzumu ūdeni un turpina sildīt līdz masa paliek biezāka.
  • Šokolādes mērcē iemaisa vaniļas ekstr. un pārliek citā traukā un atdzesēt, tikmēr pagatavo churros* mīklu.
  • Vidēja izmēra katliņā liek ūdeni, cukuru, sāli un sviestu, uzvāra uz vidējas uguns sistemātiski maisot, tiklīdz masa sāk vārīties pievieno miltus un maisa ar koka karoti aptuveni minūti, noņem no uguns un nedaudz atdzesē.
  • Tikmēr olas un vaniļas ekstr. sakuļ ar dakšiņu un pakāpeniski iemaisa siltajā mīklā.
  • Mīklu ievieto konditorejas maisiņā ar zvaigznes uzgali.
  • Cepumu plāti ieklāj ar cepamo papīru un uz tās izspiež churros* aptuveni 10 cm. garumā atstājot nelielas atstarpes, jo tie izpletīsies.
  • Churros* apsmidzina nedaudz ar ūdeni un liek cepties 200°C 18-20min. zeltaini brūnus, kad tie gatavi izslēdz cepeškrāsni un atstāj tos iekšā aptuveni 10 min. 
  • Tikmēr nelielā traukā sajauc cukuru, sāli un kanēli.
  • Kamēr churros* vēl silti tos apviļā kanēļcukurā un pasniedz ar šokolādes mērci.






Komentāri

Populāras ziņas