Tomātu brusketas(Bruschetta)
4 gab.
4 šķēles Itāļu baltmaize Ciabatta*
Extra virgin* olīveļļa
1-2 gab. ķiploku daiviņas
4 gab. vidēja izmēra tomāti (istabas temp.)
svaigs un sasmalcināts baziliks (es izmantoju aptuveni 6-7 lielas lapiņas)
sāls, malti pipari pēc garšas
- Tomātus sagriež uz pusēm un ar mazu karoti izgrebj sēklas.
- Sagriež tomātus mazos gabaliņos un ievieto nelielā traukā.Pievieno baziliku, sāli, piparus un 2 ēdk. olīveļļu.Visu kārtīgi samaisa un noliek malā.
- Uzkarsē pannu un apziež maizes šķēles ar olīveļļu, tās apcep līdz zeltaini brūnas.Kamēr maize vēl silta to ierīvē ar ķiploka daiviņu(es pāri palikušo ķīploku sarīvēju klāt tomātiem).
- Tomātu masu kārto uz maizītēm un pasniedz uzreiz.
Komentāri
Ierakstīt komentāru