Šokolādes tējas kūciņas/cupcakes ar maršmelova krēmu
12 gab. vai 18 gab. maza izmēra kūciņas
60 g. tumšā šokolāde(sasmalcina nelielos gabaliņos)
2 ēdk. kakao pulveris
120 ml. karsts ūdens
150 g. kviešu milti
1 tējk. cepamais pulv.
1/2 tējk. soda
1/4 tējk. sāls
115 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
200 g. cukurs
2 liela izmēra olas
1 tējk. vaniļas ekstr.
120 ml. piens(istabas temp.)
Maršmelova krēms
225 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
1 tējk. vaniļas ekstr.
198 g. maršmelova krēms(fluff*)
210 g. pūdercukurs
12-18 papīra groziņi kūciņām, konditorejas maisiņi un sev izvēlēts uzgalis(es izmantoju JEM 1B ), cukura dekori(es izmantoju *Sweetapolita - Wanderlust* )
12-18 papīra groziņi kūciņām, konditorejas maisiņi un sev izvēlēts uzgalis(es izmantoju JEM 1B ), cukura dekori(es izmantoju *Sweetapolita - Wanderlust* )
- Karstuma izturīgā traukā ievieto šokolādi un kakao, pārlej ar karstu/vārītu ūdeni un samaisa līdz šokolāde ir izkususi, noliek malā atdzist.
- Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulv., sodu un sāli, noliek malā.
- Izmantojot KichenAid* mikseri ar lāpstiņas uzgali nedaudz saputo sviestu.Pievieno cukuru un turpina miksēt aptuveni 3 min.Pakāpeniski pievieno olas un turpina miksēt.
- Pēdējo pievieno vaniļas ekstr. un iepriekš sagatavoto šokolādes maisījumu un kārtīgi samaisa.Iegūtajai masai pievieno miltu maisījumu un pienu pamīšus un turpina maisīt līdz vienmērīgai konsistencei(nepārmaisīt).
- Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un tos piepilda ar mīklu 2/3 gandrīz pilnus.
- Cep 180°C 16-18 min. Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavas. Kūciņas atdzesē iekš veidnes uz 5 min. tad pārvieto uz režģa atdzesēt pilnībā. Tikmēr pagatavo krēmu.
- Izmantojot KichenAid* mikseri ar lāpstiņas uzgali nedaudz saputo sviestu. Pievieno maršmelova krēmu un vaniļas ekstr. un turpina putot aptuveni 3 min.
- Krēmam pievieno pūdecukuru un turpina miksēt līdz kļūst vienmērīgs.Pievieno sev izvēlēto krāsu un to iemaisa krēmā.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali un dekorē kūciņas, pārkaisa cukura dekorus.
- Šīs tējas kūciņas nav obligāti jāuzglabā leduskapī, jo krēms saglabājas ļoti labi un nezaudē formu. Uzglabāt var leduskapī,ja kūciņas neizmanto tai pašā dienā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru