Citrona - Funfetty* kūka
12 gab.
25 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
250 g. milti
1 1/2 tējk. cepamais pilveris
1/4 tējk. sāls
225 g. smalkais cukurs
3 gab. citroni
4 lielas olas(istabas temp.)
Cukura glazūra
100 g. pūdercukurs
1-2 ēdk. ūdens
Funfetty* cukura dekori
- Sagatavo veidni(es izmantoju 37cm x 26cm), to iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
- Lielā traukā iesijā miltus, cepamp pilveri un sāli, noliek malā.
- lielā bļodā ar elektrisko mikseri saputo sviestu, cukuru un rīvētu mizu no citroniem līdz masa kļūst gaiša un gaisīga.
- Turpinot miksēt pa vienai pievieno olas, kad visas sastāvdaļas ir kārtīgi sajauktas, izmantojot silikona lāpstiņu iejauc iepriekš sagatavotos miltus(nepārmaisīt).
- Pirms cepšanas mīklā iemaisa cukura dekorus(es izmantoju aptuveni 4 ēdk.)
- Mīklu liek iepriekš sagatavotajā veidnē un izlīdzina, cep 170°C 20-25 min.(pārbauda ar koka irbulīti vai gatava).
- Kūku atdzesē iekš veidnes 10-15 min., tad izņem ārā un atdzesē pilnībā, tikmēr pagatavo cukura glazūru(pūdecukuru sajauc ar ūdeni.
- Kūku dekorē ar cukura glazūru(izmantojot konditorejas maisiņu) un pārkaisa ar cukura dekoriem.
- Kūku var sagriest gabaliņos pirms pasniegšanas(ieteicam kūku apēst dienā kad cepta vai uzglabāt noslēgtā traukā).
Komentāri
Ierakstīt komentāru