Ķirbju mafini ar krēmsieru
12 gab.
220 g. milti
1 tējk. soda
1 tējk cepamais pulveris
2 tējk. kanēlis
1 tējk. pumpkin pie spice*
1/2 tējk. sāls
120 ml. augu eļļa
100 g. cukurs
100 g. brūnais cukurs
340 g. ķirbju biezenis*
2 lielas olas(ist. temp.)
60 ml. piens(ist.temp.)
krēmsiera masa_
220 g. krēmsiers
60 g. cukurs
1 olas dzeltenums
2 tējk. vaniļas ekstrakts
- Lielā traukā sajauc miltus, sodu, cep.pulv., garšvielas un sāli, noliek malā.
- Citā lielā traukā ievieto eļļu, cukuru, brūno cukuru, olas, pienu un ķirbju biezeni un kārtīgi samaisa ar stiepļu putotāju.Iegūto masu pievieno sausajam sastāvam un samaisa līdz viss ir kārtīgi sajaucies.
- Pagatavo krēmsiera masu-visas sastāvdaļas liek vidēja izmēra traukā un saputo ar putotāju vai elekrtisko mikseri.
- Izmantojot mafinu veidni tajā ievieto 12 papīra groziņus un pilda ar mīklu 2/3 (gandrīz pilnus).Pa virsu liek katram 1 -2 tējk. krēmsiera masu un izmantojot koka irbulīti nedaudz samaisa apļa veida kustībā.
- Mafinus cep 170°C aptuveni 25 min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi.
- Mafinus nedaudz atdzesē iekš veidnes un pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru