Halovīna tējas kūciņas/cupcakes
12 gab.
175 g. smalkais cukurs
60 ml. augu eļļa
1 ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
100 g. milti
35 g. kakao pulveris
1/2 tējk. soda
1/2 tējk. cep. pulv.
1/4 tējk. sāls
150 ml. stipra kafija(atdzesēta)
Krēms_
300 ml. saldais krējums
130 g. mascarpone siers
100 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstr.
krāsviela pēc izvēles(es izmantoju oranžu)
cukura rotājumi
- Lielā traukā ievieto cukuru, eļļu, olu un vaniļas ekstr., un izmantojot stiepļu putotāju kārtīgi samaisa līdz kļūst vienmērīga masa.
- Citā traukā iesijā kakao, miltus, sodu, cepamo pulv. un sāli.
- Pakāpeniski sauso sastāvu un kafiju iemaisa olu masai līdz veidojas šķidra mīkla.
- Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un tos piepilda 2/3 gandrīz pilnus.
- Cep 160 °C 20-25 min. Gatavās kūciņas atdzesē un tikmēr pagatavo krēmu.
- Lielā traukā saputo saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu tiklīdz saldais krējums kļūst nedaudz biezāks pakāpeniski pievieno mascarpone sieru un turpina putot līdz kļūst krēmīgs.Izmantojot karoti iemaisa krāsvielu.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali(es izmantoju JEM 1B un dekorē kūciņas).Pārkaisa ar izvēlētajiem cukura rotājumiem.
Komentāri
Ierakstīt komentāru