Ziemassvētku cepumi ar lodziņiem



















20-30 gab.

175 g. sviests (istabas temp.)
100 g. smalkais cukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts
225 g. milti
20 gab. cietās konfektes/ledenes(var izmantot dažādās krāsās)
Cepumu formiņas-lielākas un mazākas.




  • Lielā traukā saputo sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz kļūst gaisīgs.Pievieno miltus pakāpeniski, līdz mīkla kļūst mīcāma.Kad visi milti ir pievienoti, mīklu izmīca kamēr nelīp pie rokām.
  • Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek leduskapī uz 30 min.
  • Konfektes sadala pa krāsām un ievieto maisiņos, tās sasmalcina izmantojot koka āmuru vai mīklas rulli.
  • Sagatavo cepumu plātes(es izmantoju trīs), tās ieklāj ar cepamo papīru un noliek malā.
  • Mīklu ņem ārā no leduskapja un izrullē uz darba virsmas kas apkaisīta ar miltiem(mīklu rullē aptiveni 0.5 mm. biezumā).
  • Izmanto lielākās cepuma formiņas lai izgrieztu pašus cepumus, bet mazākās, lai izgrieztu vidus.
  • Cepumus liek uz sagatavotajām plātēm un cepumu tukšajos vidos ieber sasmalcinātās konfektes(skat. augšējā attēlā).Cepumiem izgriež mazus caurumiņus izmantojot dzeramo salmiņu.
  • Liek cepumus cepties 140°C 15 min.
  • Cepumus atdzesē iekš plātes(ja ir piemirsies izgriezt caurimuņus ar salmiņu, to var izdarīt arī pēc cepšanas, tikai tas jādara uzreiz kamēr cepumi ir vēl mīksti).
  • Kad cepumi ir atdzisuši tos var parvietot, vai ielikt noslēgtā trauka.

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas