Ziemassvētku cepumi ar lodziņiem
20-30 gab.
175 g. sviests (istabas temp.)
100 g. smalkais cukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts
225 g. milti
20 gab. cietās konfektes/ledenes(var izmantot dažādās krāsās)
Cepumu formiņas-lielākas un mazākas.
- Lielā traukā saputo sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu, līdz kļūst gaisīgs.Pievieno miltus pakāpeniski, līdz mīkla kļūst mīcāma.Kad visi milti ir pievienoti, mīklu izmīca kamēr nelīp pie rokām.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek leduskapī uz 30 min.
- Konfektes sadala pa krāsām un ievieto maisiņos, tās sasmalcina izmantojot koka āmuru vai mīklas rulli.
- Sagatavo cepumu plātes(es izmantoju trīs), tās ieklāj ar cepamo papīru un noliek malā.
- Mīklu ņem ārā no leduskapja un izrullē uz darba virsmas kas apkaisīta ar miltiem(mīklu rullē aptiveni 0.5 mm. biezumā).
- Izmanto lielākās cepuma formiņas lai izgrieztu pašus cepumus, bet mazākās, lai izgrieztu vidus.
- Cepumus liek uz sagatavotajām plātēm un cepumu tukšajos vidos ieber sasmalcinātās konfektes(skat. augšējā attēlā).Cepumiem izgriež mazus caurumiņus izmantojot dzeramo salmiņu.
- Liek cepumus cepties 140°C 15 min.
- Cepumus atdzesē iekš plātes(ja ir piemirsies izgriezt caurimuņus ar salmiņu, to var izdarīt arī pēc cepšanas, tikai tas jādara uzreiz kamēr cepumi ir vēl mīksti).
- Kad cepumi ir atdzisuši tos var parvietot, vai ielikt noslēgtā trauka.
Ļoti labi garšoja mājiniekiem💛🖤❤️
AtbildētDzēstPaldies par atsaucību!😊
DzēstBet kādas ledenes tur ir jāizmanto
AtbildētDzēstEs izmantoju Jolly Ranchers*, bet var izmantot jebkuras ledenes.
Dzēst