Mandeļu tējas kūciņas/cupcakes ar sviesta krēmu
12 gab.
140 g. milti
2 tējk. cepamais pulv.
100 g. mandeļu milti
175 g. smalkais cukurs
1/2 tējk. mandeļu ekstrakts
3 lielas olas
100 g. naturāls jogurts
175 g. sviests
sviesta krēms_
175 g. nesālīts sviests(istab.temp.)
380 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstrakts
2-3 ēdk. piens
krāsviela- okeāna zilā
cukura dekori
- Lielā traukā iesijā miltus un cepamo pulv., pievieno cukuru un mandeļu miltus un kārtīgi samaisa.
- Citā traukā sajauc olas, jogurtu un mandeļu ekstraktu, un pēdējo iemaisa izkausētu sviestu.
- Šķidrajam maisījumam pievieno sauso sastāvu un kārtīgi samaisa.
- Sagatavo kēksiņu veidni, ieklāj papīra groziņus un tos pilda ar mīklu nedaudz vairāk kā līdz pusei.Cep 160°C 15-20 min.
- Kamēr kūciņas atdziest, pagatavo krēmu.Lielā traukā ar elektrisko mikseri, saputo sviestu līdz kļūst gaisīgs,pievieno pusi no pūdercukura un turpina miksēt, tiklīdz krēms kļūst pa biezu, pievieno pienu-1 ēdk. Turpina miksēt un pievieno pārējo pūdercukuru un atkal atšķaida krēmu ar pienu,1-2 ēdk.(ja krēms paliek par šķidru var pievienot vairāk pūdercukuru, ja pa biezu-pievieno vēl nedaudz pienu).Pēdējo iejauc krāsvielu.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto tipsi un dekorē atdzisušās kūciņas(es izmantoju šo tipsi-sk. apakšējā attēlā).
- Kūciņas dekorē ar cukura sniegpārslām, vai citiem sev izvēlētiem dekoriem.Kūciņas uzglabā leduskapī,bet pirms pasniegšanas patur istabas temp. uz 5 min.
Komentāri
Ierakstīt komentāru