Šokolādes-Mandeļu kēkss
10 personām
180 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
225 g. smalkais cukurs
3/4 tējk. mandeļu ekstrakts
2 tējk. cepamais pulv.
180 g. milti
75 g. mandeļu milti
4 olas(vidēja izmēra)
2 ēdk. piens
3 ēdk. kakao
4-5 ēdk. karsts ūdens
100 g. mini šokolādes gabaliņi
pūdercukurs
1 1/2 l.kēksa forma
- Lielā traukā saputo sviestu un cukuru līdz kļūst krēmīgs, iemaisa mandeļu ekstraktu.
- Atsevišķā traukā sajuc miltus, cepamo pulveri un mandeļu miltus.
- Sviesta masai pakāpeniski iemaisa sajauktos miltus un olas.Pēdējo pievieno pienu un kārtīgi samaisa.Pusi no mīklas ieliek citā traukā.
- Nelielā traukā sajauc kakao ar karstu ūdeni un iemaisa mīklā, otrā mīklā iejauc šokolādes gabaliņus.
- Kēksa formu ietauko ar sviestu un liek abas mīklas pamīšus.Cauri mīklai izvelk ar karotes galu, lai veidojas marmora efekts.
- Kēksu cep 160°C 40-50 min.Atdzesē 10 min. iekš veidnes, pirms ņem ārā.Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Komentāri
Ierakstīt komentāru