Vienkāršā Itāļu kūka ar bumbieriem


















8 personām

187 g. milti
44 g. kukurūzu ciete/milti
1 1/2 tējk. cepamais pulv.
1/4 tējk. soda
1/4 tējk. sāls
150 g. cukurs
3 olas
225 g. Mascarpone siers
2 1/2 ēdk. augu eļļa
2 lieli bumbieri




  • Sagatavo veidni 23 cm., ietauko to ar sviestu un iekaisa miltus.
  • Nelielā traukā samaisa miltus, cep. pulv., sodu, kukurūzas cieti un sāli.
  • Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru aptuveni 5 min. izmantojot elektrisko mikseri.
  • Olu masai pievieno Mascarpone sieru un turpina miksēt 2 min.tad pievieno sauso sastāvu un kārtīgi samaisa.Pēdējo iemaisa eļļu.
  • Vienu bumbieru nomizo un sagriež mazos gabaliņos, un iemaisa mīklā.Otru bumbieru nomizo un sagriež šķēlītēs(atsevišķi).
  • Mīklu liek sagatavotajā veidnē un pāri izkliek bumbiera šķēlītes, cep 170° 45-60 min.Pārbauda ar koka izbilīti vai gatava.Kad kūka ir gatava to atdzesē 20 min. iekš veidnes un tad uzmanīgi izņēm to ārā.
  • Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar vaniļas cukuru un pūdercukuru.

Komentāri

Populāras ziņas