Vienkāršā Itāļu kūka ar bumbieriem
8 personām
187 g. milti
44 g. kukurūzu ciete/milti
1 1/2 tējk. cepamais pulv.
1/4 tējk. soda
1/4 tējk. sāls
150 g. cukurs
3 olas
225 g. Mascarpone siers
2 1/2 ēdk. augu eļļa
2 lieli bumbieri
- Sagatavo veidni 23 cm., ietauko to ar sviestu un iekaisa miltus.
- Nelielā traukā samaisa miltus, cep. pulv., sodu, kukurūzas cieti un sāli.
- Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru aptuveni 5 min. izmantojot elektrisko mikseri.
- Olu masai pievieno Mascarpone sieru un turpina miksēt 2 min.tad pievieno sauso sastāvu un kārtīgi samaisa.Pēdējo iemaisa eļļu.
- Vienu bumbieru nomizo un sagriež mazos gabaliņos, un iemaisa mīklā.Otru bumbieru nomizo un sagriež šķēlītēs(atsevišķi).
- Mīklu liek sagatavotajā veidnē un pāri izkliek bumbiera šķēlītes, cep 170° 45-60 min.Pārbauda ar koka izbilīti vai gatava.Kad kūka ir gatava to atdzesē 20 min. iekš veidnes un tad uzmanīgi izņēm to ārā.
- Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar vaniļas cukuru un pūdercukuru.
Komentāri
Ierakstīt komentāru