Halovīna šokolādes-fadža mafini


















9 gab.

50 g. tumšā šokolāde
85 g. sviests
1 ēdk. piens
195 g. milti
2 tējk. cepamais pulv.
1/4 tējk. sāls
1/2 tējk. soda
85 g. Muscovado cukurs
50 g. smalkais cukurs
1 ola(vidēja izmēra)
145 ml. skābs krējums
1 tējk. vaniļas ekstrakts

Šokolādes glazūra-

100 g. tumšā šokolāde
100 g. baltā šokolāde




  • Šokolādi, sviestu un pienu izkausē ūdens peldē, noliek malā atdzist.
  • Nelielā traukā iesijā miltus, cep. pulv., sāli un sodu.Pievieno cukuru un Muscovado cukuru, kārtīgi samaisa.
  • Atsevišķā traukā sakuļ nedaudz olu izmantojot dakšiņu un pievieno krējumu un vaniļas ekstraktu.
  • Miltos izveido bedri un tajā ielej šķidro maisījumu un atdzesēto šokolādi.Samaisa izmantojot silikona lāpstiņu(nepārmaisīt).
  • Liek mīklu mafinu veidnē iekš papīra groziņiem, pilda gandrīz pilnus(aptuveni divas ēdk. iekš katra).Cep 170°C 25-30 min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi.
  • Atdzesē iekš veidnes 10 min. tad ņem ārā un atdzesē pilnībā.
  • Kad mafini ir atdzisuši, izkausē balto un tumšo šokolādi(atsevišķi).Izmanojot konditorejas maisiņus, tajos ielej 2 ēdk. šokolādi vienā balto un otrā tumšo.
  • Katru mafinu dekorē individuali.
  • 5 mafinus dekorē ar balto šokolādi un iezīmē 3-4 apļus sākot no centra ar tumšo šokolādi un izmantojot koka irbulīti velk cauri apļiem  sākot no vidus uz malām regulāros intervālos, veidojot zirnekļa tīklu. Atlikušos mafinus dekorē tādā pašāveidā tikai ar tumšo šokolādi un apļus ceido ar balto šokolādi.

Komentāri

Populāras ziņas