Sarkanā velveta rulete
118 g. milti
3 ēdk. kakao pulveris
1 tējk. cepam. pulv.
1/2 tējk. sāls
4 olas-vidēja izmēra(istabas temp.)
100 g. cukurs
50 g. gaiši brūnais cukurs
2 ēdk. eļļa
2 ēdk. kefīrs
1 tējk. galda etiķis
1 ēdk. sarkanā pārtikas krāsviela(šķidrā veidā)
2 tējk. vaniļas ekstr.
krēms_
150 g. krēmsiers(istabas temp.)
50 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
180 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstr.
- Sagatavo cepamo pannu 25x38cm, ietauko to ar sviestu un ieklāj ar cepamo papīru.Noliek malā.
- Nelielā traukā izsijā miltus, kakao, sāli un cepamo pulveri.Noliek malā.
- Lielā bļodā vai stāvošajā mikserī liek olas un saputo 5 min.(maksimālo ātrumu) izmantojot šo uzgali-
- Kad olas ir saputotas pievieno cukuru, brūno cukuru, eļļu, vaniļas ekstr., kefīru, etiķi un krāsvielu.Izmantojot vidēju ātrumu visu samiksē aptuveni 1 min.
- Pēdejo pievieno izsijātos miltus.Uzmanīgi un lēnām visu samaisa, un iegūto mīklu lej sagatavotajā cepešpannā.
- Cep 175°C 17 min.(pārbauda ar koka irbulīti vai gatava).
- Sagatavo galda virsmu-noklāj dvieli un pārliek tam pāri cepamo papīru.Pārkaisa ar pūdercukuru un liek karsto biskvītu,tā lai apakšējā daļa būtu uz augšu.Tad uzmanīgi noņem virsējo papīru no biskvīta.
- Biskvītu rullē tā, lai cepamais papīrs ir ierullēts iekšā kopā ar biskvītu, dvieli izmanto, lai neapdedzinātu rokas.Ruleti atstāj dzesēties un tikmēr pagatavo krēmu.
- Nelielā traukā liek krēmsieru un miksē 1 min. lai paliek gaisīgs.Pievieno sviestu un miksē kamēr neredz sviesta gabalus.Pievieno pūdercukuru un vaniļas ekstr. un saputo 2-3 min.Krēmu var uzglabāt leduskapī kamēr biskvīts dziest.
- Biskvītu uzmanīgi atrullē un sasmērē ar krēmu, aizrullē ciet un pārtin ar pārtikas plēvi, liek leduskapī uz pāris stundām.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Komentāri
Ierakstīt komentāru