Šokolādes fadžs ar kliņģera cepumiem
16 gab.
175 g. sāļie mini pretzels*(kliņģera cepumi)
2 ēdk. sviests
300 g. šokolāde(es izmantoju tumso un gaišo)
400 g. saldais kondensētais piens
1 tējk. vaniļas ekstrakts
- 55g. no cepumiem nedaudz sasmalcina un noliek malā.
- Sagatavo veidni 25x25cm, iesmērē ar sviestu vai eļļu un ieklāj cepamo papīru tā, lai pārklājas pāri malam, lai varētu vieglāk izņemt fadžu ārā no veidnes.
- Karstumizturīgā traukā liek sviestu, šokolādi, kondensēto pienu un vaniļas ekstraktu.Liek ūdens peldē sildīt un maisa kamēr šokolāde ir izkususi.
- Šokolādes masā iemaisa sasmalcinātos cepumus un masu liek iepriekš sagatavotajā veidnē.Izlīdzina un dekorē ar atlikušajiem cepumiem(cepumus nedaudz iespiež masā).
- Fadžu atdzesē istabas temp. veidni pārklāj ar pārtikas plēvi un liek leduskapī sacietēt vismaz uz 4 stundām vai uz nakti.
- Fadžu sagriež nelielos gabaliņos, uzglabā vēsā vietā-noslēgtā traukā.
"Bērniem ļoti garšoja šie saldumi
un tos var pasniegt kā dāvanu".
Komentāri
Ierakstīt komentāru