Aveņu-krēmsiera dāņu maizītes
16 gab.
375 g. kārtainā mīkla(1 iepakojums izrullēta kārtainā mīkla)
113 g. krēmsiers
50 g. smalkais cukurs
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
1 ēdk. saldais krējums
2 ēdk. aveņu ievārījums
1 ola
cukura glazūra
100 g. pūdercukurs
1-2 ēdk. ūdens
1/4 tējk. mandeļu eksrtakts
- Sagatavo kārtaino mīklu-izzliek to uz miltiem pārkaisītas virsmas un atstāj uz 10 min.
- Tikmēr pagatavo pildījumu-ar elektrisko mikseri, nelielā traukā miksē krēmsieru un cukuru.Pievieno saldo krējumu un vaniļas ekstr., miksē 1 min.Noliek malā.
- Kārtaino mīklu sagriež 16 vienādās daļās.Izmantojot nazi nedaudz iegriež katru, kā redzams 3. attēlā, lai pildījums kad cepsies neizbēg pāri malām.
- Pilda vidus ar krēmsieru aptuveni 1 tējk. katrā un nedaudz aveņu ievārījuma.
- Maliņas apsmērē ar nedaudz sakultu olu un liek cepties 200°C 13-14 min.
- Kad gatavas liek atdzesēties pilnībā pirms dekorē ar cukura glazūru.
- Cukura glazūra-samaisa pūdercukuru ar ūdeni un mandeļu ekstr.
Komentāri
Ierakstīt komentāru