Sviesta ķirbju krēmzupa
3-4 personām
25 g. sviests
1 sīpols
1 burkāns(vidēja izmēra)
2 kartupeļi(vidēja izmēra)
1 sviesta ķirbis
500 ml. vistas buljons
sāls, pipari, pētersīlis
- Sagatavo sīpolus, burkānus, kartupeļus un sviesta ķirbi-notīra, nomizo un sagriež nelielos gabalos.
- Katliņā liek sviestu un izkausē, pievieno dārzeņus un apcep aptuveni 5 min.
- Pievieno vistas buljonu tik daudz, lai tikai nosedz dārzeņus.Uzvāra un uz vidējas uguns turpina vārīt līdz dārzeņi paliek mīksti aptuveni 25-30 min.
- Sablendē krēmzupā ar rokas blenderi, pievieno sāli, piparus.(ja krēmzupa ir par biezu pievieno atlikušo buljonu)
- Pasniedz un dekorē ar pētersīli.
Komentāri
Ierakstīt komentāru