Mandeļu krēms-Frangipane
Nepieciešams 8 gab. kruasāni-6 dienas veci
Sīrups
60 g. ūdens
50 g. cukurs
1/2 ēdk. brendijs vai rums
Krēms
113 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
100 g. cukurs
1 liela ola(istabas temp.)
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. brendijs vai rums
115 g. mandeļu milti(samaltas mandeles)
30 g milti
šķipsniņa sāls
mandeļu skaidiņas dekoram
- Pagatavo sīrupu-katliņā lej ūdeni un pievieno cukuru, uzvāra un kad nedaudz atdzisis iemaisa brendiju/rumu.Noliek malā.
- Ar elektrisko mikseri, lielā bļodā miksē sviestu līdz kļūst krēmīgs.Pievieno cukuru un turpina miksēt 2 min.
- Pievieno olu, vaniļu un brendiju/rumu, turpina miksēt 1 min.
- Pievieno mandeļu miltus, miltus un sāli.Kārtīgi samaisa.
- Kruasānus iegriež, lai var iekšējās malas apsmērēt ar sīrupu izmantojot otiņu.Pilda ar mandeļu krēmu(atuveni 1 ēdk.)Aizver ciet un pārsmērē ar krēmu.Pārkaisa mandeļu skaidiņas.
- Cep 180°C 15-20 min.
- Var baudīt siltus gan aukstus.
Komentāri
Ierakstīt komentāru