Mandeļu krēms-Frangipane



















Nepieciešams 8 gab. kruasāni-6 dienas veci 

Sīrups

60 g. ūdens
50 g. cukurs
1/2 ēdk. brendijs vai rums

Krēms

113 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
100 g. cukurs
1 liela ola(istabas temp.)
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
1 tējk. brendijs vai rums
115 g. mandeļu milti(samaltas mandeles)
30 g milti
šķipsniņa sāls
mandeļu skaidiņas dekoram 




  • Pagatavo sīrupu-katliņā lej ūdeni un pievieno cukuru, uzvāra un kad nedaudz atdzisis iemaisa brendiju/rumu.Noliek malā.
  • Ar elektrisko mikseri, lielā bļodā miksē sviestu līdz kļūst krēmīgs.Pievieno cukuru un turpina miksēt 2 min. 
  • Pievieno olu, vaniļu un brendiju/rumu, turpina miksēt 1 min.
  • Pievieno mandeļu miltus, miltus un sāli.Kārtīgi samaisa.
  • Kruasānus iegriež, lai var iekšējās malas apsmērēt ar sīrupu izmantojot otiņu.Pilda ar mandeļu krēmu(atuveni 1 ēdk.)Aizver ciet un pārsmērē ar krēmu.Pārkaisa mandeļu skaidiņas.
  • Cep 180°C 15-20 min.
  • Var baudīt siltus gan aukstus. 

Komentāri

Populāras ziņas