Vaniļas-zemeņu torte ar baltās šokolādes krēmu
12 personām
200 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
280 g. smalkais cukurs
3 olas(ist.temp.)
3 olu dzeltenumi(ist.temp.)
1/2 tējk. sāls
1 ēdk. vaniļas ekstr.
275 g. milti
2 tējk. cepamais pulv.
160 ml. piens (ist.temp.)
zemeņu pildījums-
400 ml. sīrups no konservētām zemenēm,vai zemeņu kompots(bez ogām)
12 g. želantīns
6 ēdk. ūdens
krēms pildījumam-
2 ēdk. auksts ūdens
2 tējk. želantīns
420 ml. saldais krējums
50 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstr.
krēms dekoram-
225 g. krēmsiers(ist.temp.)
113 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
1 tejk. vaniļas ekstr.
180 g. pūdercukurs
120 g. baltā šokolāde
2-3 ēdk. piens
rozā krāsviela*(es izmantoju Blush pink by Sugarflair)
- Sagatavo 3 veidnes biskvīta cepsanai 23 cm. ⌀
- Lielā bļodā miksē sviestu,cukuru un sāli līdz kļūst gaisīgs 5-7 min.
- Pievieno olas(pakāpeniski,nepārtraukti miksējot),pievieno vaniļas ekstr.
- Atsevišķā traukā divas reizes izsijā miltus un cepamo pulv.
- Sviesta masai pamīšus pievieno,iemaisa miltus un pienu.
- Vienlīdzīgi sadala mīklu 3 veidnēs un liek cepties 170°C 20 -25 min.
- Gatavos biskvītus atdzesē 10 min. iekš veidnēm...tad ņem ārā atdzesēt pilnīgi.
- *******************************************************
- Nelielā traukā uzsilda ūdeni(karstu,bet nevārītu) un izšķīdina želantīnu.
- Kad želantīns ir izšķīdis, to pievieno zemeņu sīrupam(kompotam),kārtīgi samaisa un liek leduskapī uz nepilnu stundu.
- ******************************************************
- Nelielā trauciņā ielej(aukstu)ūdeni un pievieno želantīnu,noliek malā uzbriest .
- Katliņā ielej 1/3 no saldā krējuma un uzsilda, tad pievieno sapriedināto želantīnu un kārtīgi samaisa. Noliek dzesēties, ik pa laikam pamaisot.
- Atseviškā traukā saputo atlikušo saldo krējumu, vaniļas ekstr., sāli un pūdercukuru.
- Putukrējumam pievieno atdzesēto saldo krējumu un miksē kamēr veidojas smērējams krēms.(pirkms izmantošanas var ievietot leduskapī).
- *******************************************************
- Izkausē balto šokolādi ūdens peldē.
- Lielākā traukā miksē krēmsieru, sviestu un vaniļu 2-3min.
- Pievieno pūdercukuru un pienu pakāpeniski, nepārtraukti miksējot.
- Miksējot pievieno krēmam izkausēto šokolādi.Krēmu ievieto leduskapī uz 30 min.
- *******************************************************
- Gatavo sīrupa,kompota želeju samaisa ar dakšiņu.
- Kārto biskvīts+želeja+krēms+biskvīts+želeja+krēms....
- Apstrādā torti ar pāri palikušo krēmu,un ieliek leduskapī uz 2 stundām.
- Dekorē ar šokolādes krēmu. Apstrādā torti ar krēmu,atlikušajam krēmam pievieno krāsvielu un dekorē izmantojot konditorejas maisiņu un uzgaļus pēc izvēles.
- Torti liek leduskapī uz 3-4 stundām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru