Vaniļas-zemeņu torte ar baltās šokolādes krēmu

























12 personām

200 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
280 g. smalkais cukurs
3 olas(ist.temp.)
3 olu dzeltenumi(ist.temp.)
1/2 tējk. sāls
1 ēdk. vaniļas ekstr.
275 g. milti
2 tējk. cepamais pulv.
160 ml. piens (ist.temp.)

zemeņu pildījums-

400 ml. sīrups no konservētām zemenēm,vai zemeņu kompots(bez ogām)
12 g. želantīns
6 ēdk. ūdens

krēms pildījumam-


2 ēdk. auksts ūdens
2 tējk. želantīns
420 ml. saldais krējums
50 g. pūdercukurs
1 tējk. vaniļas ekstr.

krēms dekoram-

225 g. krēmsiers(ist.temp.)
113 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
1 tejk. vaniļas ekstr.
180 g. pūdercukurs
120 g. baltā šokolāde
2-3 ēdk. piens
rozā krāsviela*(es izmantoju Blush pink by Sugarflair)






  • Sagatavo 3 veidnes biskvīta cepsanai 23 cm.
  • Lielā bļodā miksē sviestu,cukuru un sāli līdz kļūst gaisīgs 5-7 min. 
  • Pievieno olas(pakāpeniski,nepārtraukti miksējot),pievieno vaniļas ekstr.
  • Atsevišķā traukā divas reizes izsijā miltus un cepamo pulv.
  • Sviesta masai pamīšus pievieno,iemaisa miltus un pienu.
  • Vienlīdzīgi sadala mīklu 3 veidnēs un liek cepties 170°C 20 -25 min.
  • Gatavos biskvītus atdzesē 10 min. iekš veidnēm...tad ņem ārā atdzesēt pilnīgi.
  • *******************************************************
  • Nelielā traukā uzsilda ūdeni(karstu,bet nevārītu) un izšķīdina želantīnu.
  • Kad želantīns ir izšķīdis, to pievieno zemeņu sīrupam(kompotam),kārtīgi samaisa un liek leduskapī uz nepilnu stundu.
  •  ******************************************************
  • Nelielā trauciņā ielej(aukstu)ūdeni un pievieno želantīnu,noliek malā uzbriest .
  • Katliņā ielej 1/3 no saldā krējuma un uzsilda, tad pievieno sapriedināto želantīnu un kārtīgi samaisa. Noliek dzesēties, ik pa laikam pamaisot.
  • Atseviškā traukā saputo atlikušo saldo krējumu, vaniļas ekstr., sāli un pūdercukuru.
  • Putukrējumam pievieno atdzesēto saldo krējumu un miksē kamēr veidojas smērējams krēms.(pirkms izmantošanas var ievietot leduskapī). 
  • *******************************************************
  • Izkausē balto šokolādi ūdens peldē.
  • Lielākā traukā miksē krēmsieru, sviestu un vaniļu 2-3min.
  • Pievieno pūdercukuru un pienu pakāpeniski, nepārtraukti miksējot.
  • Miksējot pievieno krēmam izkausēto šokolādi.Krēmu ievieto leduskapī uz 30 min.
  • *******************************************************
  • Gatavo sīrupa,kompota želeju samaisa ar dakšiņu.
  • Kārto biskvīts+želeja+krēms+biskvīts+želeja+krēms....
  • Apstrādā torti ar pāri palikušo krēmu,un ieliek leduskapī uz 2 stundām.
  • Dekorē ar šokolādes krēmu. Apstrādā torti ar krēmu,atlikušajam krēmam pievieno krāsvielu un dekorē izmantojot konditorejas maisiņu un uzgaļus pēc izvēles.
  • Torti liek leduskapī uz 3-4 stundām.





Komentāri

Populāras ziņas