Kolibrī kūka (Hummingbird cake)
12 gab.
180 g. smalkais cukurs
1 tējk. kanēlis
1 tējk. soda
1/2 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. sāls
3 olas (viegli sakultas)
200 ml. saulespuķu eļļa(var aizvietot ar rapšu eļļu)
100 g. pekanrieksti+dekorēšanai(var izmantot valriekstus)
3 banāni(labi nogatavojušies),izmantojot dakšiņu samīca
85 g. konservēti ananāsi
4 ēdk. sula no konservētajiem ananāsiem
Krēms
175 g. krēmsiers(ist.temp.)
70 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
1 tējk. vaniļas ekstr.
200 g. pūdercukurs
250 ml. saldais krējums
dekorēšanai-
100 g. sasmalcināti cepumi+pāri palikušie rieksti(sasmalcināti)
- Sagatavo 3 veidnes biskvīta cepsanai 20 cm. ⌀
- Lielā bļodā iesijā miltus,sodu,cukuru un kanēli.Pievieno olas,eļļu,sasmalcinātus riekstus,banānus,ananāsus un sulu.Kārtīgi sajauc.
- Mīklu izliek vienlīdzīgi veidnēs un cep 180°C aptuveni 20 min.
- Gatavos biskvītus atdzesē iekš veidnēm 10 min. tad ņem ārā un atdzesē pilnībā.
- Lielā traukā miksē krēmsieru, sviestu un vaniļas ekstr.3 min.Pievieno pūdercukuru un turpina miksēt vēl 2-3 min.
- Miksējot pakāpeniski pievieno saldo krējumu,līdz veidojas smērējams krēms 2-3 min.
- Liek krēmu starp biskvītiem un apstrādā kūku.Dekore ar riekstiem un cepumu drumstalām.
- Liek leduskapī uz 2-3 stundām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru