Mača-Amaretti cepumi

 


















24 gab.

2 olu baltumi no liela izmēra olām(istabas temp.)
190 g. mandeļu milti
150 g. pūdercukurs
1 ēdk. Amaretto liķieris(var aizstāt ar 1 tējk. mandeļu ekstraktu)
1  1/2 tējk. mačas pulveris
cepumu apstrādāšanai nepieciešams
3 ēdk. cukurs
3 ēdk. pūdercukurs




  • Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo olu baltumu stingrās putās. Pieveino mandeļu miltus, pūdercukuru, mačas pulveri un Amaretto(vai mandeļu ekstr.) un visu kārtīgi sapaisa izmantojot silikona lāpstiņu.
  • Sagatavo cepešpannu, to ieklāj ar cepamo papīru.
  • Pūdercukru un cukuru ievieto atsevišķos trauciņos.
  • No cepumu mīklas veido nelielas bumbiņas atuveni 2 cm diametrā, katru bumbiņu apviļā vispirms cukurā un tad pūdercukrā, izliek tās uz sagatavotās cepešpannas atstājot nelielas atstarpes.
  • Cep 150°C aptuveni 20 min. Gatavos cepumus atstāj uz cepešpannas nedaudz atdzist un tad pārliek uz režģa atdzesēt pilnībā.

   "Cepumus var uzglabāt noslēgtā traukā līdz 7 dienām. Ja mačas pulveris nav pieejams droši var izmantot kakao"

Komentāri

Populāras ziņas