Mača-Amaretti cepumi
24 gab.
2 olu baltumi no liela izmēra olām(istabas temp.)
190 g. mandeļu milti
150 g. pūdercukurs
1 ēdk. Amaretto liķieris(var aizstāt ar 1 tējk. mandeļu ekstraktu)
1 1/2 tējk. mačas pulveris
cepumu apstrādāšanai nepieciešams
3 ēdk. cukurs
3 ēdk. pūdercukurs
- Lielā traukā ar elektrisko mikseri saputo olu baltumu stingrās putās. Pieveino mandeļu miltus, pūdercukuru, mačas pulveri un Amaretto(vai mandeļu ekstr.) un visu kārtīgi sapaisa izmantojot silikona lāpstiņu.
- Sagatavo cepešpannu, to ieklāj ar cepamo papīru.
- Pūdercukru un cukuru ievieto atsevišķos trauciņos.
- No cepumu mīklas veido nelielas bumbiņas atuveni 2 cm diametrā, katru bumbiņu apviļā vispirms cukurā un tad pūdercukrā, izliek tās uz sagatavotās cepešpannas atstājot nelielas atstarpes.
- Cep 150°C aptuveni 20 min. Gatavos cepumus atstāj uz cepešpannas nedaudz atdzist un tad pārliek uz režģa atdzesēt pilnībā.
"Cepumus var uzglabāt noslēgtā traukā līdz 7 dienām. Ja mačas pulveris nav pieejams droši var izmantot kakao"
Komentāri
Ierakstīt komentāru