Klasiskās amerikāņu pankūkas

 







12 gab.

2 lielas olas
50 g. cukurs
50 g. sviests(izkausēts)
250 ml. piens
200 g. kviešu milti
2 tējk. cepamais pilveris
2 tējk. vaniļas cukurs vai 1 tējk. vaniļas ekstrakts
1/4 tējk. sāls 


 *Lai pagatavotu pankūkas perfektā izmērā un biezumā, es izmantoju speciālu pannu pankūkām 
ar Tefal pārklājumu 15 cm. diametrā un mīklu izlej ar vidēja izmēra saldējuma karoti. 
Pankūkas cep bez eļļas, tad tās ir gaisīgas un samtainas.




  • Pienam un olām jābūt istabas temperatūrā.
  • Nelielā traukā izsijā miltus, cepamo pulveri un sāli, noliek malā.
  • Lielā traukā saputo olas ar cukuru un vaniļu līdz masa ir trīskāršojusies un nav jūtamas cukura granulas.
  • Olu masai pievieno sauso sastāvu, izkausētu sviestu un pienu.
  • Visu samaisa izmantojot karoti vai lāpstiņu, bet nepārmaisīt.
  • Uzkarsē pannu un cep uz mērenas uguns, ja cepot pankūkai veidojas mazas poriņas, tas nozīmē ka mīkla ir pagatavota pareizi. Izmantojot plānu lāpstiņu apgriezt pankūku uz otru pusi un cep zeltaini brūnas. 
  • Pasniedz ar sīrupu vai medu un sev iecienītākajiem augļiem.









Komentāri

Populāras ziņas