Cepumi-Riekstiņi ar karameļu pildījumu

 




















60 gab.

450 g. kviešu milti
250 g. nesālīts sviests(ist.temp.)sagriests mazos gabaliņos.
100 g. cukurs
2 olas(baltumus atdala no dzeltenumiem)
1 ēdk. galda etiķis
1/4 tējk. soda

Karameļu pildījums_

397 g. karamelizēts kondensētais piens ar cukuru




  • Lai pagatavotu mīklu cepumiem nepieciešama liela bļoda, tajā ievieto miltus un sviestu.Ar rokām maisa un berzē ar pirkstiem kamēr veidojas smiltīm līdzīga masa.
  • Nelielā traukā ar mikseri saputo olas dzeltenumu un cukuru, līdz kļūst gaišā krāsā,noliek malā un citā traukā saputo olu baltumus aptuveni 2 min. 
  • Mazā trauciņā ievieto galda etiķi un pāri ber sodu, nedaudz samaisa un pievieno olu baltumiem, tos samaisa uzmanīgi izmantojot silikona lāpstiņu.
  • Olu baltumus sajauc ar dzeltenumiem(iecilājot ar lāpstiņu) un pievieno miltu masai, samaisa un mīca ar rokām kamēr nelīp klāt.
  • Sagatavo cepumu pannu, to uzsilda un nedaudz ietauko ar sviestu.
  • No mīklas veido nelielas bumbiņas aptuveni 2 cm. diametrā.Kad cepumu panna ir uzsilusi, mīklas bumbiņas liek iekš ailītēm un aiztaisa veidni ciet.Cep aptuveni 3 min., ja nau pietiekoši brūni cep nedaudz ilgāk.Kad cepumi ir atdzisuši, tos pilda ar karmeļu pildījumu(vienā cepumu čaulā liek pildījumu un otru liek virsū, nedaudz saspiež kopā, turpina līdz visi cepumi sapildīti).
  • Cepumus uzglabā noslēgtā traukā līdz 5 dienām.

Komentāri

Populāras ziņas