Tiramisu























5 olas(istabas temp.)
120g cukurs
2 ēdk. cukurs(baltumam)
500g Mascarpone siers(istabas temp.)

1-2 ēdk. kakao
2 paciņas ''dāmu pirkstiņi''



Espreso

4-5ēdk. maltā kafija
350ml ūdens
1 ēdk. cukurs
2-3 tējk. rums vai brendijs





  • Pagatavo espreso-kafijai pievieno cukuru, rumu vai brendiju un noliek malā dzesēties.
  • Atdala olas baltumu no dzeltenuma.
  • Lielā traukā, ar elektrisko mikseri saputo olu dzeltenumu ar cukuru kamēr veidojas bieza masa.
  • Citā, lielā traukā olu baltumu iesāk putot bez cukura 1min.tad pievieno cukuru un miksē 3-4 min.
  • Olu dzeltenumam pievieno Mascarpone sieru un kārtīgi samaisa.
  • Masai iecilā klāt olu baltumu(nepārmaisīt).
  • Izvēlētajā traukā liek mazu kārtu ar krēmu,tad izliek vienu kārtu dāmu pirkstiņus, kas tiek iemērkti kafijā uz divām sekundēm.Tad liek krēmu-pirkstiņus un krēmu.Kārtojumam pa starpām var iekaisīt nedaudz kakao vai rīvētu šokolādi.
  • Noslēdz trauku ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz pāris stundām vai uz nakti.
  • Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao vai rīvētu šokolādi.
  • Ieteicams izlietot 2 dienu laikā.

Komentāri

Populāras ziņas