Rumāņu ābolu kūka








20 gab.

4 gab. Bramley* āboli(aptuveni 1,200 g)
150 g. cukurs
1 tējk. kanēlis
4 gab. lielas olas
200 g. cukurs
1 tējk. vaniļas ekstr.
175 ml. augu eļļa
250 g. milti
2 ēdk. cepamais pulveris
175 ml. piens
pūdercukurs-dekoram





  • Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē.Nelielā katliņā ievieto rīvētos ābolus un cukuru, vāra aptuveni 15 min. ik pa laikam apmaisot, pievieno kanēli un samaisa, noliek atdzesēt.
  • Sagatavo lielu veidni(es izmantoju 38x26cm.),veidni iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
  • Lielā traukā saputo olas, cukuru un vaniļas ekstr.Pievieno eļļu un iesijā miltus ar cepamo pulv., maisot pakāpeniski iejauc pienu.
  • Pusi no mīklas lej veidnē un cep 170°C 10-15 min. zeltaini brūnu, izņem no cepeškrāsns un pārsmērē ar iepriekš pagatavoto ābolu mērci.Pārlej pāri atlikušo mīlku un turpina cept 25-30 min.(pārbauda ar koka irbulīti vai gatava).
  • Atdzesē iekš veidnes.
  • Kūku izņem no veidnes, sagriež gabaliņos un apkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas