Burkānu un kokosriekstu torte

































12-16 personām

320 g. kviešu milti
2 tējk. soda
2 tējk. cepamais pulveris
1 ēdk. kanēlis
1 tējk. ingvera pulveris
3/4 tējk. sāls
260 g. cukurs
310 ml. augu eļļa
4 lielas olas(istabas temp.)
1 ēdk. vaniļas ekstrakts
200 g. rīvēti burkāni
100 g. kokosriekstu skaidiņas
60 g. pekanrieksti(var izmantot valriekstus)-vidēji sasmalcināti

Krēms_

450 g. krēmsiers
50 g. nesālīts sviests(ist. temp.)
2 tējk. vaniļas ekstr.
350 g. pūdercukurs
120 ml. saldais krējums

Dekoram_

60 g. kokosriekstu skaidiņas
60 g. kokosriekstu plāksnītes
zelta krāsas cukura dekori








  • Sagatavo divas 23cm ⌀ veidnes ietauko tās ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
  • Lielā traukā iesijā miltus, cep. pulv., sodu, sāli, kanēli un ingveru, noliek malā.
  • KichenAid* mikserī ievieto eļļu un cukuru,izmantojot lāpstiņas uzgali kārtīgi sablendē 2 min.Pievieno olas pa vienai sistemātiski miksējot.
  • Šķidrajam maisījumam pievieno sauso sastāvu un uz lēna ātruma sajauc tiklīdz neredz miltus(nepārmaisīt).
  • Pievieno mīklai burkānus, kokosriekstus un pekanriestus, visu samaisa ar roku izmantojot lāpstiņu vai koka karoti.
  • Sadala mīklu abās veidnēs un cep 150°C aptuveni 45 min.(pārbauda ar koka irbulīti).
  • Kad biskvīti ir izcepti tos atdzesē iekš veidnēm 15 min. un tad izņem no veidnēm un atdzesē pilnībā.
  • Biskvītus ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 2 stundām sastingt, jo tad būs vieglāk pārgriest tos uz pusēm.
  • Tikmēr dekoram nepieciešamās kokosriekstu skaidiņas un plāksnītes izklāj uz cepumu pannas un apbrūnina cepeškrāsnī uz 4-6 min. 160°C , noliek atdzesēt.
  • Pagatavo krēmu- KichenAid* mikserim uzliek putotāja uzgali un saputo krēmsieru ar vaniļas ekstraktu 1 min. Pievieno pūdercukuru un turpina putot 2 min. tad pievieno sviestu un saputo līdz neredz sviesta gabalus.Pēdējo pievieno saldo krējumu un turpina miksēt aptuveni 2 min.
  • Krēmu var uzglabāt leduskapī, bet pirms lietošanas samaisīt.
  • Biskvītus ņem ārā no saldētavas un pārgriež horizontāli uz pusēm, sanāk 4 biskvīti.
  • Biskvītus kārto un pilda ar krēmu, apstrādā augšu un malas(malām nav jābūt perfektām, jo tās dekorē ar kokosriekstu skaidām.
  • Pāri palikušo krēmu ievieto konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali un dekorē torti.Pārkaisa cukura dekorus un liek torti leduskapī uz nakti.

Komentāri

Populāras ziņas