Burkānu un kokosriekstu torte
12-16 personām
320 g. kviešu milti
2 tējk. soda
2 tējk. cepamais pulveris
1 ēdk. kanēlis
1 tējk. ingvera pulveris
3/4 tējk. sāls
260 g. cukurs
310 ml. augu eļļa
4 lielas olas(istabas temp.)
1 ēdk. vaniļas ekstrakts
200 g. rīvēti burkāni
100 g. kokosriekstu skaidiņas
60 g. pekanrieksti(var izmantot valriekstus)-vidēji sasmalcināti
Krēms_
450 g. krēmsiers
50 g. nesālīts sviests(ist. temp.)
2 tējk. vaniļas ekstr.
350 g. pūdercukurs
120 ml. saldais krējums
Dekoram_
60 g. kokosriekstu skaidiņas
60 g. kokosriekstu plāksnītes
zelta krāsas cukura dekori
- Sagatavo divas 23cm ⌀ veidnes ietauko tās ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
- Lielā traukā iesijā miltus, cep. pulv., sodu, sāli, kanēli un ingveru, noliek malā.
- KichenAid* mikserī ievieto eļļu un cukuru,izmantojot lāpstiņas uzgali kārtīgi sablendē 2 min.Pievieno olas pa vienai sistemātiski miksējot.
- Šķidrajam maisījumam pievieno sauso sastāvu un uz lēna ātruma sajauc tiklīdz neredz miltus(nepārmaisīt).
- Pievieno mīklai burkānus, kokosriekstus un pekanriestus, visu samaisa ar roku izmantojot lāpstiņu vai koka karoti.
- Sadala mīklu abās veidnēs un cep 150°C aptuveni 45 min.(pārbauda ar koka irbulīti).
- Kad biskvīti ir izcepti tos atdzesē iekš veidnēm 15 min. un tad izņem no veidnēm un atdzesē pilnībā.
- Biskvītus ietin pārtikas plēvē un ieliek saldētavā uz 2 stundām sastingt, jo tad būs vieglāk pārgriest tos uz pusēm.
- Tikmēr dekoram nepieciešamās kokosriekstu skaidiņas un plāksnītes izklāj uz cepumu pannas un apbrūnina cepeškrāsnī uz 4-6 min. 160°C , noliek atdzesēt.
- Pagatavo krēmu- KichenAid* mikserim uzliek putotāja uzgali un saputo krēmsieru ar vaniļas ekstraktu 1 min. Pievieno pūdercukuru un turpina putot 2 min. tad pievieno sviestu un saputo līdz neredz sviesta gabalus.Pēdējo pievieno saldo krējumu un turpina miksēt aptuveni 2 min.
- Krēmu var uzglabāt leduskapī, bet pirms lietošanas samaisīt.
- Biskvītus ņem ārā no saldētavas un pārgriež horizontāli uz pusēm, sanāk 4 biskvīti.
- Biskvītus kārto un pilda ar krēmu, apstrādā augšu un malas(malām nav jābūt perfektām, jo tās dekorē ar kokosriekstu skaidām.
- Pāri palikušo krēmu ievieto konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali un dekorē torti.Pārkaisa cukura dekorus un liek torti leduskapī uz nakti.
Komentāri
Ierakstīt komentāru