Vienkāršā zemeņu kūka





















8 personām

2 lielas olas
200 g. cukurs
225 g. skābs krējums
125 ml. augu eļļa
1 tējk. vaniļas ekstr.
260 g. milti
2 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. sāls
340 g. zemenes  
pūdercukurs dekorēšanai




  • Sagatavo veidni 22cm. ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
  • Sagatavo zemenes 170 g. sagriež mazos gabaliņos un 170 g. zemenes pārgriež uz pusēm, noliek malā.
  • Lielā traukā saputo olas ar cukuru 5 min.Pievieno eļļu, vaniļas ekstr. un krējumu, kārtīgi samaisa. 
  • Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli, tos pakāpeniski iemaisa olu masai.
  • Pusi no mīklas ielej sagatavotajā veidnē, pāri liek smalki sagrieztas zemenes.Pārlej pāri atlikušo mīklu un dekorē ar zemenēm kuras pārgrieztas uz pusēm.
  • Cep kūku 190°C 45-55min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatava.
  • Kūku atdzesē 15 min. iekš veidnes, tad ņem ārā atdzesēt pilnībā.Dekorē ar pūdercukuru.  


Komentāri

Populāras ziņas