Vienkāršā zemeņu kūka
8 personām
2 lielas olas
200 g. cukurs
225 g. skābs krējums
125 ml. augu eļļa
1 tējk. vaniļas ekstr.
260 g. milti
2 tējk. cepamais pulveris
1/4 tējk. sāls
340 g. zemenes
pūdercukurs dekorēšanai
- Sagatavo veidni 22cm. ietauko ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
- Sagatavo zemenes 170 g. sagriež mazos gabaliņos un 170 g. zemenes pārgriež uz pusēm, noliek malā.
- Lielā traukā saputo olas ar cukuru 5 min.Pievieno eļļu, vaniļas ekstr. un krējumu, kārtīgi samaisa.
- Citā traukā samaisa miltus, cepamo pulveri un sāli, tos pakāpeniski iemaisa olu masai.
- Pusi no mīklas ielej sagatavotajā veidnē, pāri liek smalki sagrieztas zemenes.Pārlej pāri atlikušo mīklu un dekorē ar zemenēm kuras pārgrieztas uz pusēm.
- Cep kūku 190°C 45-55min.Pārbauda ar koka irbulīti vai gatava.
- Kūku atdzesē 15 min. iekš veidnes, tad ņem ārā atdzesēt pilnībā.Dekorē ar pūdercukuru.
Komentāri
Ierakstīt komentāru