Mandeļu rulete ar ogām un krēmu
8 personām
4 olas
115 g. smalkais cukurs
150 g. milti
25 g. mandeļu milti
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts
Pildījums
250 ml. saldais krējums
2 ēdk. smalkais cukurs
1/2 tējk. vaniļas ekstr.
130 g. sablendētas ogas(zemenes, avenes, upenes)
- Sagatavo veidni 37x25cm.Ietauko to ar sviestu un ieklāj ar cepamo papīru, noliek malā.
- Lielā traukā liek olas, cukuru un vaniļas ekstr. izmantojot elektrisko mikseri saputo 10 min.
- Olu masai pievieno izsijātus miltus un mandeļu miltus, tos iecilā ar karoti, nepārmaisīt.
- Mīklu liek sagatavotajā veidnē un izlīdzina.Cep 200°C 10-12 min.
- Uz galda virsmas izklāj cepamo papīru un pārkaisa to nedaudz ar smalko cukuru.Gatavo biskvītu liek uz sagatavotās virsmas atstājot veidni virs biskvīta kamēr atdziest.
- Pagatavo krēmu- Vidēja izmera traukā saputo saldo krējumu, cukuru un vaniļas ekstr.
- Atdzisušo biskvītu apsmērē ar sablendētām ogām un pārsmērē ar krēmu.Biskvītu uzmanīgi sarullē no šaurākās malas, un liek leduskapī vismaz uz 1 stundu.Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru, var dekorēt ar svaigām ogām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru