Saldo kartupeļu un pastinaka krēmzupa
4-5 personām
2 ēdk. oliveļļa
1 burkāns
2 daiviņas ķiploka
1 neliels sīpols
2 lieli pastinaki
1 liels saldais kartupelis
150 ml. piens(var izmantot sojas pienu)
ūdens
300 g. bekona šķēlītes
krējums, zaļumi, pipari, sāls.(ja vēlās var pievienot šķipsniņu maltu muskatriekstu)
- Dārzeņus notīra, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
- Izmantojot nelielu katliņu oliveļā apcep burkānus,ķiplokus un sīpolus, uz nelielas uguns(aptuveni 4 min.)
- Pievieno saldo kartupeli un pastinaku.Pārlej ar ūdeni tik daudz, lai noklaj dārzeņus.Vāra kamēr dārzeņi paliek mīksti(15-20min.)
- Tikmēr uz pannas apcep sagriestu bekonu.
- Zupu sablendē, pievieno pienu un vēl pavāra 5 min.Pievieno sāli, piparus un zaļumus.
- Pasniedz ar bekonu un krējumu un bauda ar siltiem maizes batoniņiem.
Komentāri
Ierakstīt komentāru