Saldo kartupeļu un pastinaka krēmzupa













4-5 personām

2 ēdk. oliveļļa
1 burkāns
2 daiviņas ķiploka
1 neliels sīpols
2 lieli pastinaki
1 liels saldais kartupelis
150 ml. piens(var izmantot sojas pienu)
ūdens
300 g. bekona šķēlītes
krējums, zaļumi, pipari, sāls.(ja vēlās var pievienot šķipsniņu maltu muskatriekstu)




  • Dārzeņus notīra, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  • Izmantojot nelielu katliņu oliveļā apcep burkānus,ķiplokus un sīpolus, uz nelielas uguns(aptuveni 4 min.)
  • Pievieno saldo kartupeli un pastinaku.Pārlej ar ūdeni tik daudz, lai noklaj dārzeņus.Vāra kamēr dārzeņi paliek mīksti(15-20min.)
  • Tikmēr uz pannas apcep sagriestu bekonu.
  • Zupu sablendē, pievieno pienu un vēl pavāra 5 min.Pievieno sāli, piparus un zaļumus.
  • Pasniedz ar bekonu un krējumu un bauda ar siltiem maizes batoniņiem.

Komentāri

Populāras ziņas