Burkānu-Tomātu krēmzupa













4-5 personām

1 sarkanais sīpols(nomizot,sagriezt gabaliņos)
2 ēdk. olīveļļa 
450 g. burkāni(notīrīti,sagriezti gabaliņos)
1 liels kartupelis(notīrīts,sagriezts gabaliņos)
250 ml. tomātu Passata*(tomātu biezenis)
1 dārzeņu buljona kubiņš
1 lauru lapa
1 tējk. cukurs
maizes grauzdiņi, pētersīlis/baziliks, pipari,sāls, krējums 




  • Uz pannas olīveļļā apcep sīpolus un pievieno sagrieztos burkānus un kartupeļus, turpina cept 5 min.
  • Apceptos dārzeņus pārliek nelielā katliņā un pievieno tomātu Passatu*/biezeni, buljona kubiņu, lauru lapu un 700ml. ūdeni.Uz mērenas uguns vāra kamēr dārzeņi mīksti.
  • Pagatavo maizes grauzdiņus izmantojot jebkuru maizi kas ir atrodama mājās.Sagriež nelielos gabaliņos apmaisa ar olīveļļu un garšvielām-sāli, pipariem, ķiploku pulveri un liek cepeškrāsnī 180°C uz 10-15min.
  • No zupas izņem lauru lapu, zupu sablendē ar blenderi, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  • Pasniedz ar krējumu, zaļumiem un grauzdiņiem.
 

Komentāri

Populāras ziņas