Burkānu-Tomātu krēmzupa
4-5 personām
1 sarkanais sīpols(nomizot,sagriezt gabaliņos)
2 ēdk. olīveļļa
450 g. burkāni(notīrīti,sagriezti gabaliņos)
1 liels kartupelis(notīrīts,sagriezts gabaliņos)
250 ml. tomātu Passata*(tomātu biezenis)
1 dārzeņu buljona kubiņš
1 lauru lapa
1 tējk. cukurs
maizes grauzdiņi, pētersīlis/baziliks, pipari,sāls, krējums
- Uz pannas olīveļļā apcep sīpolus un pievieno sagrieztos burkānus un kartupeļus, turpina cept 5 min.
- Apceptos dārzeņus pārliek nelielā katliņā un pievieno tomātu Passatu*/biezeni, buljona kubiņu, lauru lapu un 700ml. ūdeni.Uz mērenas uguns vāra kamēr dārzeņi mīksti.
- Pagatavo maizes grauzdiņus izmantojot jebkuru maizi kas ir atrodama mājās.Sagriež nelielos gabaliņos apmaisa ar olīveļļu un garšvielām-sāli, pipariem, ķiploku pulveri un liek cepeškrāsnī 180°C uz 10-15min.
- No zupas izņem lauru lapu, zupu sablendē ar blenderi, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Pasniedz ar krējumu, zaļumiem un grauzdiņiem.
Komentāri
Ierakstīt komentāru