Šokolādes braunijs



























85 g. sviests
140 g. smalkais cukurs
100 g. brūnais cukurs(muscovado)
125 g. tumšā šokolāde
1 ēdk. zelta sīrups
2 olas
1 tējk. vaniļas ekstrakts vai šokolādes esence 
100 g. milti
2 ēdk. kakao
1/2 tējk. cepamais pulveris
ekstras-pasniedz ar vaniļas saldējumu,šokolādes mērci.




  • Sagatavo kvadrātveida cepamo pannu 20x20cm.Ietauko un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.
  • Sviestu, cukuru, šokolādi un sīrupu, liek lielā, karstuma izturīgā bļodā un liek uz ūdens peldes.Maisa kamēr izkūst cukurs.Noliek malā dzesēties.
  • Olām pievieno vaniļas ekstr. un nedaudz sakuļ, pievieno atdzesēto šokolādes masu un kārtīgi samaisa izmantojot stiepļu putotāju.Iesijā miltus, kakao un cepamo pulv. un izmantojot karoti iecilā tos.
  • Mīklu liek veidnē un cep 180°C 20-25 min.
  • Atdzesē neizņemot no pannas.Pārkaisa ar kakao(var dekorēt ar kakao pirms pasniegšanas).Sagriež gabaliņos(man sanāca 8gab.)un pirms pasniegšanas brauniju uzsilda mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm.Nekavējoties dekorē ar vaniļas saldējumu un šokolādes mērci. 

Komentāri

Populāras ziņas