Šokolādes-Nutellas tējas kūciņas/cupcakes
18 gab.
200 g. milti
60 g. kakao pulveris
200 g. smalkais cukurs
3 tējk. cep.pulv.
1/4 tējk. sāls
80 g. nesālīts sviests(ist. temp.)
240 ml. piens
2 olas(ist.temp.)
1 tējk. vaniļas ekstr.
Krēms dekoram-
260 g. krēmsiers(ist.temp.)
100 g. nesālīts sviests(ist.temp.)
150 g. pūdercukurs
3 ēdk. kakao pulv.
1 tējk. vaniļas ekstr.
150 g. Nutella
dekoram-šokolādes mini bumbiņas
- Lielā traukā liek miltus, kakao, cukuru, cepamo pulveri, sāli un sviestu.Miksē 3 min. (ātrums-1)izmantojot šos uzgaļus-
- Citā traukā sajauc olas, pienu un vaniļas ekstr. Kārtīgi samaisa un pievieno sausajam sastāvam(pakāpeniski) nepārtraukti maisot.
- kad viss šķidrais maisījums ir pievienots , miksē 1 min.(ātrums 3-4)
- Ievieto papīra formiņas kēksu-mafinu pannā un mīklu katrā formiņā piepilda nedaudz vairāk kā ½.
- Liek cepties 170°C 25 min.
- Dzesē iekš pannas 10 min. tad ņem ārā atdzesēt pilnīgi.
- Lai pagatavotu krēmu-sviestu liek lielā traukā un miksē 2 min. izmantojot šos uzgaļus-
- Kad sviests ir kļuvis gaisīgs pievieno pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, turpina miksēt vēl 2 min.
- Pievieno krēmsieru un miksē līdz kļūst viendabīga masa.
- Krēmā iemaisa kakao un pēdējo pievieno Nutellu.Miksē vēl 1 min.
- Krēmu liek konditorejas maisiņā (ar izvēlēto uzgali) un ievieto leduskapī uz 1 stundu.
- Kūciņas dekorē ar krēmu un šokolādes mini bumbiņām.
- Var uzglabāt leduskapī līdz 3 dienām(noslēgtā traukā).
Komentāri
Ierakstīt komentāru