Itāļu svaigā krējuma un citrona kēkss
100 g. kausēts sviests
290 g. kviešu milti
2 tējk. cepamais pilveris
šķipsniņa sāls
3 lielas olas
2 olu dzeltenumi
220 g. pūdercukurs
200 ml. saldais krējums
rīvēta citona miza no viena citrona
1 ēdk. citrona sula
1 tējk. vaniļas ekstrakts
3 tējk. pūdercukurs dekoram
- Lielā trukā sajauc miltus, cepamo pulv. un sāli, noliek malā.
- Citā lielā traukā saputo olas, vaniļas ekstr. un pūdercukuru stingrās putās.
- Olu masai pievieno miltu maisījumu, izkausētu sviestu un krējumu, samaisā visu izmantojot silikona lāpstiņu(nepārmaisīt). Mīklai pievieno citrona miziņu un citrona sulu uzmanīgi iecilā to mīklā.
- Kēksa cepamo veidni ietauko ar sviestu un lej mīklu veidnē.
- Kēksu cep 180°C 35-40 min. Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavs. Atdzesē 10 min. iekš veidnes pirms ņem ārā. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Komentāri
Ierakstīt komentāru