Vaniļas tējas kūciņas/cupcakes ar zemenēm un mascarpone krēmu
16 gab.
250 g. sviests(istabas temp.)
230 g. cukurs
4 olas
220 g. self raising* milti
1 tējk. cepamais pulveris
2 tējk. vaniļas ekstrakts
4 ēdk. piens
Krēms
270 ml. saldais krējums
200 g. pūdercukurs
250 g. mascarpone siers
1 tējk. vaniļas ekstrakts
300 g. svaigas zemenes
- Lielā traukā ievieto visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, noliek malā.
- Citā lielā traukā ievieto sviestu, olas un pievieno sagatavoto sauso maisījumu un saputo ar mikseri līdz kļūst vienmērīga masa.
- Pēdējo iemaisa pienu(3-4 ēdk.) lai atšķaidītu mīklu, jo mīkla sanāk diezgan bieza.
- Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un tos piepilda ar mīklu līdz pusei.
- Cep 180°C aptuveni 20 min., pārbauda ar koka irbulīti vai gatavas.
- Kūciņas atdzesē iekš veidnes uz 5 min. tad pārvieto uz režģa atdzesēt pilnībā. Tikmēr pagatavo krēmu.
- Lielā traukā saputo saldo krējumu un pūdercukuru izmantojot mikseri līdz krēms kļūst gaisīgs, tad pievieno mascarpone sieru un vaniļas ekstr. un turpina miksēt aptuveni 3 min.
- Aptuveni pusi no zemenēm sagriež mazos gabaliņos(atstāj 8 odziņas dekoram), kūciņām izgriež nelielu bedrīti vidus daļā un piepilda ar sagrieztajām zemenēm.
- Atlikušās zemenes pārgriež uz pusēm.
- Krēmu ievieto konditorejas maisiņā ar zvaignes uzgali un dekorē kūciņas ar krēmu un zemenēm.
- Tējas kūciņas var paniegt uzreiz, ja izmanto vēlāk tās uzglabā leduskapī.
- Ietiecams izmantot vienas dienas laikā, lai izbaudītu svaigo zemeņu garšu.
Komentāri
Ierakstīt komentāru