Kokosriekstu-banānu mafini/kēksiņi
12 gab.
3 banāni(labi nogatavoti)
150 g. cukurs
1 ola
60 ml. augu eļļa
1 tējk. vaniļas ekstrakts
180 g. kviešu milti
1 tējk. soda
1 tējk. cepamais pulveris
1/2 tējk. sāls
60 g. sasmalcināti kokosrieksti
*Ja nevēlas lietot kokosriekstus var izmantot šokolādes gabaliņus
- Samīca banānus izmantojot dakšiņu un ievieto lielā traukā. Pievieno cukuru, eļļu, olu un vaniļas ekstr. un kārtīgi samaisa.
- Citā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri, sodu un sāli.
- Sauso sastāvu un kokosriekstus pievieno banānu masai(atstāj nedaudz dekoram) un uzmanīgi sajauc visu kopā izmantojot silikona lāpstiņu(nepārmaisīt).
- Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un pilda tos līdz 2/3(gandrīz pilnus) un pārkaisa ar atlikušajiem kokosriekstiem.
- Cep 170°C 22-25 min.(pārbauda ar koka irbulīti vai gatavs).
- Kēksiņus atdzesē iekš veidnes aptuveni 5 min. un pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
- Gatavos kēksiņus var uzglabāt līdz pat 3 dienām nolslēgtā traukā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru