Tējas kūciņas/cupcakes ar ķirbju un iebiezināta piena krēmu

 












12 gab.

175 g. smalkais cukurs
60 ml.  augu eļļa
1 ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
100 g. milti
35 g. kakao pulveris
1/2 tējk. soda
1/2 tējk. cep. pulv.
1/4 tējk. sāls
150 ml. stipra kafija(atdzesēta)

Krēms_

250 g. nesālīts sviests(istabas temperatūrā)
200 g. iebiezināts piens ar cukuru
130 g. ķirju biezenis
1 tējk. vaniļas ekstrakts



  • Lielā traukā ievieto cukuru, eļļu, olu un vaniļas ekstr., un izmantojot stiepļu putotāju kārtīgi samaisa līdz kļūst vienmērīga masa.
  • Citā traukā iesijā kakao, miltus, sodu, cepamo pulv. un sāli.
  • Pakāpeniski sauso sastāvu un kafiju iemaisa olu masai līdz veidojas šķidra mīkla.
  • Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un tos piepilda 2/3 gandrīz pilnus.
  • Cep 160 °C 20-25 min. Gatavās kūciņas atdzesē un tikmēr pagatavo krēmu.
  • Lielā traukā saputo sviestu līdz kļūst gaisīgs, pievieno iebiezināto pienu un vaniļas ekstr., turpina miksēt aptuveni 3 min. Krēmam jābūt stingram un gaisīgam.
  • Krēmam pievieno ķirbju biezeni un garšvielas un turpina miksēt līdz visas sastāvdaļas ir kārtīgi iemaisītas.
  • Krēmu liek konditorejas maisiņā ar sev izvēlēto uzgali un dekorē kūciņas(es izamntoju šo uzgali)
  • Kūciņas var uzglabāt leduskapī līdz 4 dienām.




Komentāri

Populāras ziņas