Mīkstie šokolādes cepumi
16 gab.
125 g. sviests(istabas temperatūrā)
180 g. cukurs
1 liela ola
1 tējk. vaniļas ekstrakts
220 g. kviešu milti
50 g. kako
1/2 tējk. kanēlis
1 tējk. cepamais pulveris
50g g. izkausēts sviests
100 g. šokolādes gabaliņi
- Lielā traukā ievieto sviestu un cukuru, saputo izmantojot elektrisko mikseri, vai KickenAid* ar lāpstiņas uzgali līdz sviests kļūst gaisīgs.
- Sviesta masai pievieno olu un vaniļas ekstr. un turpina miksēt aptuveni 1 min.
- Atsevišķā traukā sajuc miltus, kakao, kanēli un cepamo pulveri.
- Sauso sastāvu iemaisa sviesta masā. Mīkla būs ļoti stringra, tāpēc tai pievieno izkausēto sviestu un kārtīgi samaisa.
- Cepumu mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieliek leduskapī uz 30 min.
- Tikmēr sagatavo divas cepumu pannas, tās ieklāj ar cepamo papīru un uzsilda cepeškrāsni 170°C.
- No mīklas veido 16 nelielas bumbiņas, lai cepumi būtu vienāda izmēra es izmantoju vidēja izmēra salējuma karoti. Mīklas bumbiņas tikai nedaudz saplacina un dekorē ar šokolādes gabaliņiem. Cep aptuveni 10-12 min.
- Kad cepumi gatavi tos atdzesē iekš pannas 10 min. pārliek uz režģa un atdzesē pilnībā.
"Cepumu tekstūra ir gandrīz kā braunijiem - mīksti un šokolādīgi!"
orģinālā recepte no @EmmTASTY
Komentāri
Ierakstīt komentāru