Gaisīgie šokolādes vegānu kēksiņi/mafini













10 gab.

175 g. milti
20 g. kakao pulv.
3/4 tējk. soda
180 g. smalkais cukurs
50 ml. augu eļļa
170 ml. ūdens
2 tējk. galda etiķis
1/2 tējk. vaniļas ekstr.
 var dekorēt ar šokolādes gabaliņiem




  • Lielā traukā ievieto visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
  • Eļļu, ūdeni, etiķi un vaniļas ekstr. pievieno sausajam sastāvam un kārtīgi samaisa. 
  • Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un pilda tos līdz 2/3(gandrīz pilnus) un pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem.
  • Kēksiņus cep 180°C 18-20 min. 
  • Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi. Mafinus nedaudz atdzesē iekš veidnes un pārliek uz režģa atdzist pilnībā.







Komentāri

Populāras ziņas