Gaisīgie šokolādes vegānu kēksiņi/mafini
![]() |
10 gab.
175 g. milti
20 g. kakao pulv.
3/4 tējk. soda
180 g. smalkais cukurs
50 ml. augu eļļa
170 ml. ūdens
2 tējk. galda etiķis
1/2 tējk. vaniļas ekstr.
20 g. kakao pulv.
3/4 tējk. soda
180 g. smalkais cukurs
50 ml. augu eļļa
170 ml. ūdens
2 tējk. galda etiķis
1/2 tējk. vaniļas ekstr.
var dekorēt ar šokolādes gabaliņiem
- Lielā traukā ievieto visas sausās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.
- Eļļu, ūdeni, etiķi un vaniļas ekstr. pievieno sausajam sastāvam un kārtīgi samaisa.
- Sagatavo mafinu veidni, tajā ievieto papīra groziņus un pilda tos līdz 2/3(gandrīz pilnus) un pārkaisa ar šokolādes gabaliņiem.
- Kēksiņus cep 180°C 18-20 min.
- Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi. Mafinus nedaudz atdzesē iekš veidnes un pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru