Zemeņu tiramisu


























5 personām

12-15 gab. cepumi *dāmu pirkstiņi*
250 ml. svaigi spiesta apelsīnu sula

Krēms

250 g. Mascarpone siers(ist. temp.)
284 ml. saldais krējums
50 g. cukurs
1/2 tējk. vaniļas ekstrakts

Zemeņu mērce

330 g. zemenes(var izmantot svaigas vai saldētas)
90 g. cukurs
1 ēdk. svaigi spiesta citrona sula
1 tējk. vaniļas ekstrakts

Dekoram 

50 g. baltā šokolāde






  • Lai pagatavotu zemeņu mērci, zemenes sagriež nelielos gabaliņos, ja izmanto saldētas tās vajadzētu atlaidināt pirms liek karsēt. Nelielā katliņā ievieto sagatavotās zemenes, cukuru un citrona sulu un vāra uz mērenas uguns aptuveni 10 min. Iegūto ogu mērci pārliek citā traukā un iemaisa vaniļas ekstraktu un noliek dzesēties.
  • Tikmēr pagatavo krēmu, sieru ievieto lielā bļodā un ar stiepļu putotāju kārtīgi samaisa. Citā traukā saputo saldo krējumu, cukuru un vaniļas ekstr. izmantojot elektrisko mikseri. Putukrējumu sajauc ar sieru izmantojot silikona lāpstiņu. Krēmu ievieto konditorejas maisiņā un var ievietot leduskapī, ja neizmanto uzreiz.
  • Sagatavo sev izvēlētos deserta traukus. Apelsīnu sulu ievieto parocīgā traukā, lai varētu mērcēt dāmu pirktiņus.
  • Trauciņus pilda ar krēmu, tad liek dāmu pirkstiņus kas pamērcēti sulā un pāri liek zemeņu mērci un turpina kārtojumu līdz trauciņš pilns. Dekorē ar rīvētu balto šokolādi.
  • Desertus ievieto leduskapī vismaz uz stundu vai divām pirkms pasniegšanas.


Komentāri

Populāras ziņas