Gardie brokastu plācenīši





















18 gab.

450 g. kviešu milti
1/2 tējk. sāls
1 tējk. soda
50 g. sviests(ist.temp., sagriezts mazos gabaliņos)
1 ēdk. cukurs
1 ola
300 ml. paniņas(buttermilk*)

Pasniedz ar sviestu un ievārījumu(es izmantoju zemeņu un lāceņu)






  • Sagatavo divas cepumu plātes, tās iesmērē ar sviestu un noliek malā.
  • Lielā traukā izsijā miltus, sāli un sodu. Pievieno sagriezto sviestu un ar rokām ieberž līdz veidojas smilšaina masa.
  • Iemisa cukuru un izveido bedrīti kurā ievieto nedaudz sakultu olu un paniņas, visu kārtīgi samaisa un mīklu izmīca līdz nav redzami milti(nepārmīcīt, es izmantoju silikona lāpstiņu, lai nebūtu ķēpīgs darbs).
  • Mīklu izliek uz darba virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un ar rokām nedaudz izpleš mīklu un izrullē ar mīklas rulli aptuveni 1cm. biezumā. Ar apaļu cepuma formiņu izgriež aplīšus un izliek uz sagatavotās plātes, cep zeltaini brūnus 220°C aptuveni 15-20 min.
  • Pasniedz siltus, vai aukstus ar sviestu un iecienītāko ievārījumu.

Komentāri

Populāras ziņas