Banānu-Granola flapjacks*
24 gab.
200 g. nesālīts sviests
4 ēdk. medus
90 g. gaiši brūnais cukurs
3 gab. vidēja izmēra banāni
1 liela ola
250 g. auzu pārslas
135 g. self rising* milti(var aizstāt ar parastajiem miltiem kuriem pievienots 1 1/2 tējk. cepamais pulveris un 1/4 tējk. sāls)
75 g. sasmalcināti pekanrieksti(var izmantot valriekstus vai lazdu riekstus)
2 tējk. kanēlis
pēc izvēles var pievienot šokolādes gabaliņus, mandeles, kokostriekstu skaidiņas vai žāvētus augļus..)
- Sagatavo cepamo veidni 30x20cm, to iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru.
- Nelielā traukā uz uguns izkausē sviestu,cukuru un medu, noliek malā nedaudz atdzesēt.
- Tikmēr lielā traukā sajauc pārējās sausās sastāvdaļas.
- Banānus samīca ar dakšiņu un sajauc ar olu.
- Sausajam sastāvam pievieno sviesta masu un banānus ar olu, visu kārtīgi samaisa.
- Iegūto masu liek veidnē, izlīdzina un cep 160°C 30 min. Atdzesē iekš veidnes.
- Sagriež gabaliņos un uzglabā noslēgtā traukā līdz 5 dienām.
Komentāri
Ierakstīt komentāru