Mīkstie sviesta cepumi



















24 gab.

225 g. nesālīts sviests(istabas temp.)
150 g. cukurs
1 liela ola(izmanto tikai dzeltenumu)
2 tējk. vaniļas ekstrakts
1/4 tējk. sāls
265 g. kviešu milti
6 ēdk. piens

Dekoram_

70 g. šokolāde(es izmantoju tumšo)
1tējk. sviests
cukura dekori pēc izvēles





  • Izmantojot Kichenaid* mikseri ar lāpstiņas uzgali, miksē sviestu un cukuru līdz tas kļūst gaisīgs. Sviesta masai pievieno olas dzeltenumu, vaniļas ekstr. un sāli, kārtīgi samiksē, tad pakāpeniski iejauc miltus un pēdējo iejauc pienu, lai mīkla būtu nedaudz elastīga.
  • Sagatavo cepamo pannu, to ieklāj ar cepamo papīru, noliek malā.
  • Mīklu pilda konditorejas maisiņā ar liela izmēra uzgali, veido nelielas pikas* uz sagatavotā cepampapīra, aptuveni 5 cm. platumā atstājot aptuveni 3 cm. atstarpes, jo cepumi izpletīsies cepoties.
  • Cep 190°C 10 līdz 12 min. Cepumi jāpieskata, jo tie var ātri piedegt.
  • Gatavos cepumus atdzesē nedaudz uz pannas, tad pārliek uz režģa atdzist pilnībā.
  • Kamēr cepumi dziest, pagatavo šokolādes masu.
  • Šokolādi sasmalcina nelielos gabalos, ievieto nelielā trauka un pievieno sviestu, liek mikroviļņu krāsnī izkausēt vai izmanto ūdens peldi.
  • Šokolādi pārliek konditorejas maisiņā, nogriež nedaudz galu un dekorē cepumus, pārkaisa ar cukura dekoriem. Cepumus var ielikt uz 4 min. ledusskapī, lai šokolāde ātrāk sastingst.
  • Gatavos cepumus uzglabā noslēgtā traukā.

Komentāri

Populāras ziņas