Veselīgie ķirbju mafini(bez glutēna)
10 gab.
140 g. mandeļu milti
1/2 tējk. sāls
1/2+1/4 tējk. soda
1 tējk. pumpkin pie spice*
4 gab. lielas olas
180 g. ķirbju biezenis*
80 ml. kļavu sīrups(var aizstāt ar Lyle's golden syrup)
1 tējk. vaniļas ekstrakts
150 g. šokolādes gabaliņi(var aizstāt ar žāvētiem augļiem vai riekstiem)
- Lielā traukā sajauc mandeļu miltus, sāli, sodu un garšvielas.Noliek malā.
- Citā traukā ievieto olas, ķirbju biezeni, sīrupu un vaniļas ekstr. un kārtīgi sajauc izmantojot stiepļu putotāju.
- Šķidro maisījumu pievieno pie sausā sastāva un samaisa, iejauc šokolādes gabaliņus.
- Izmantojot mafinu veidni, tajā ievieto 10 bapīra groziņus un tos pilda ar mīklu gandrīz pilnus(jo mīkla pacelsies tikai nedaudz).
- Mafinus cep 170°C 22 līdz 24 min. Pārbauda ar koka irbulīti vai gatavi, atdzesē iekš veidnes 10 min., tad pārvieto uz režģa atszist pilnībā.
- Var pasniegt siltus gan aukstus. Uzglabāt noslēgtā traukā.
Komentāri
Ierakstīt komentāru