Vienkāršā Vaniļas siera kūka ar zemenēm


























12 personām

300 g. sasmalcināti cepumi(digestive)
150 g. izkausēts sviests
600 ml. skābs krējums(creme fraiche)
750 g. krēmsiers(Philadelphia)
4 olas(vidēja izmēra)
400 g. saldināts kondensētais piens
3 ēdk. kviešu milti
1 gab. vaniļas pāksts

Dekoram_

300 g. svaigas zemenes
2-3 ēdk. cukurs





  • Sagatavo veidni 26cm ⌀, ietauko to ar sviestu un ieklāj cepamo papīru(gar malām arī).Ar folliju apklāj veidnes ārpusi.
  • Sasmalcinātos cepumus un kausēto sviestu kārtīgi samaisa un liek veidnē.Drumstalas izlīdzina un sapresē izmantojot metāla karoti, gar malām arī-aptuveni 3 cm. augstumā.Noliek malā, tikmēr pagatavo pildījumu.
  • Lielā traukā ievieto krēmsieru, krējumu, olas, kondensēto pienu un iesijā miltus, kārtīgi samaisa ar stiepļu putotāju.Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izgrebj sēklas, tās iemaisa siera mikstūrā.
  • Iegūto siera masu lej iepriekš sagatotaja veidnē.
  • Veidni ievieto ūdens peldē(ūdenim jānosedz lūdz pusei veidnes malas).Liek cepties 165°C 1 stundu un 15 min.
  • Kad kūka gatava to izņem no ūdens peldes un atdzesē.Vēlāk to  ievieto leduskapī sastingt uz nakti.
  • Zemenes sagatavo neilgi pirms pasniegšanas, tās sagriež šķēlītēs un ievieto nelielā traukā, iemaisa cukuru un ievieto leduskapī uz 30min.
  • Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar sagatavotajām zemenēm.


Komentāri

Populāras ziņas