Vienkāršā Vaniļas siera kūka ar zemenēm
12 personām
300 g. sasmalcināti cepumi(digestive)
150 g. izkausēts sviests
600 ml. skābs krējums(creme fraiche)
750 g. krēmsiers(Philadelphia)
4 olas(vidēja izmēra)
400 g. saldināts kondensētais piens
3 ēdk. kviešu milti
1 gab. vaniļas pāksts
Dekoram_
300 g. svaigas zemenes
2-3 ēdk. cukurs
- Sagatavo veidni 26cm ⌀, ietauko to ar sviestu un ieklāj cepamo papīru(gar malām arī).Ar folliju apklāj veidnes ārpusi.
- Sasmalcinātos cepumus un kausēto sviestu kārtīgi samaisa un liek veidnē.Drumstalas izlīdzina un sapresē izmantojot metāla karoti, gar malām arī-aptuveni 3 cm. augstumā.Noliek malā, tikmēr pagatavo pildījumu.
- Lielā traukā ievieto krēmsieru, krējumu, olas, kondensēto pienu un iesijā miltus, kārtīgi samaisa ar stiepļu putotāju.Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un izgrebj sēklas, tās iemaisa siera mikstūrā.
- Iegūto siera masu lej iepriekš sagatotaja veidnē.
- Veidni ievieto ūdens peldē(ūdenim jānosedz lūdz pusei veidnes malas).Liek cepties 165°C 1 stundu un 15 min.
- Kad kūka gatava to izņem no ūdens peldes un atdzesē.Vēlāk to ievieto leduskapī sastingt uz nakti.
- Zemenes sagatavo neilgi pirms pasniegšanas, tās sagriež šķēlītēs un ievieto nelielā traukā, iemaisa cukuru un ievieto leduskapī uz 30min.
- Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar sagatavotajām zemenēm.
Komentāri
Ierakstīt komentāru